Facebook haber akışını değiştirdi

Facebook bugün haber akışını değiştirdiğini duyurdu. Haber akışının algoritmasında bir değişim yapmayan Facebook, tasarımsal değişikliğe gittiğini belirterek kargaşayı azalttığını belirtiyor.

Basitleştirilen haber akışından reklam verenler için bir değişiklik olmadığı belirtilirken kullanıcılar artık daha sade bir arayüzde içeriklere daha kolay ulaşabiliyor. Elde ettiği gelirle mobil odağını daha da artıran Facebook, yeni tasarımı eş zamanlı olarak mobilde de başlatıyor.

Şu an için sınırlı kullanıcıda başlayan tasarımsal değişiklik ilerleyen haftalarda tüm kullanıcılara açılacak. Kısaca yeni tasarımın özelliklerine geçelim; Paylaşımları daha canlı hale getiren yeni haber akışı tasarımında görseller büyürken gezinme çubuğu da yenilenmiş.

Daha önceden haber akışında aynı içeriği paylaşan kişileri toplayarak göstermeye başlayan Facebook burada da tasarımsal yenilemeye giderek paylaşan kişilerin fotoğraflarını içeriğin solunda gösteriyor.

facebook-yeni-tasarim-ortak-icerik

Yazı fontunda da değişikliğe giden Facebook font olarak Helvetica ve Arial'i tercih etmiş. Facebook Paper'da istediği geri dönüşü alamadığından mıdır bilinmez ama yeni tasarımla haber akışında daha üst bir algı oluşturmayı istediği aşikar. Haber akışında gruplar, tüm arkadaşlar ve fotoğraflar gibi kırılımlarsa kaldırılmış.

Şu an için kullanıcı deneyimini artırmak için yapıldığı anlaşılan tasarımın ilerleyen süreçte reklam etkileşimi artırmak için yapılıp yapılmadığını daha net göreceğiz. Yeni haber akışına erken geçmek isteyenler için Facebook buradan başvuru yapabileceğini belirtiyor ama link şu an için çalışmıyor.

Webde ana sayfa

facebook-yeni-tasarim-ana-sayfa

Tüm ekranlarda ana sayfa

facebook-yeni-tasarim-web-mobil

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.