Twitter, Oscar tweet'lerinin analizini yayınladı

Twitter, Oscar tweet'lerinin analizini yayınladı

oscar-selfie-640-186'ıncı Oscar Ödülleri töreni, canlı yayında 43 milyon kişi tarafından izlenerek son 10 yılın en çok izlenen Oscar töreni oldu. Ama asıl etki, sizinle daha önce paylaştığımız gibi Twitter'daydı.

Gösterinin bu yılki hostu Ellen DeGeneres'in (@TheEllenShow) selfie'siyle zirveye ulaşan Twitter etkisinin sayısal analizi de bir o kadar etkileyici. Twitter'ın Oscarlar'ın küresel etkisini gösteren analizine göre Oscar töreninin olduğu Pazar günü akşam saat 5'ten (ET) Pazartesi akşam saat 5'e kadar geçen 24 saat içinde Oscarlarla ilgili atılan tweetler toplam 3.3 milyar kere görüntülenmiş.

Bu tweet'lerin analizine göre, 3.3 milyarlık etki, dünya çapında 5 milyon kişi tarafından yaratılmış. İncelenen süre içinde Oscarlarla ilgili 19.1 milyon tweet atılmış ve bu tweet'ler 37 milyon kişi tarafından, Twitter.com ya da Twitter'ın mobil ve masaüstü uygulamalrından görüntülenmiş.

Twitter'ın yer tag'li tweet'leri kullanılarak  hazırlanan harita ise Oscar'ın 60 saniyede dünyamızda şöyle bir etki oluşturduğunu gösteriyor, tahmin ettiğiniz gibi aydınlatılan bölgeler Twitter'daki hareketliliği temsil ediyor:

Oscar'lara damgasını vuran Ellen'ın selfie Tweet'i ise kısa sürede en çok kişiye ulaşan tweet olarak tarihe geçmişti. Tarihi tweet Pazartesi sabahı saat 5'te 2.4 milyon kez ReTweet edildi ve şöyle bir etki yarattı:

ellen retweet etki oscar 2014

Ellen'in selfiesi'nin halka halka nasıl yayıldığını gösteren infografikte gördüğünüz gibi, 1 Tweet, Twitter üzerinden 8.1 milyon kişi tarafından 26 milyon kere  görüntülenmiş. Ellen'ın Tweet'i 13 bin 711 web sitesine yerleştirilmiş. Sonuç olaraksa 32,8 milyon kişilik bir etki yaratmış.

Analiz Twitter'ın etkiler (impressions) metriği kullanılarak yapılmış. Twitter blogunda yayımlanan analize buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.