Oscar’a selfie’ler ve Twitter damga vurdu

Oscar’a selfie’ler ve Twitter damga vurdu

Her yıl büyük merakla beklenen Oscar töreni dün gece gerçekleşti ve sinema endüstrisinin en prestijli ödüllerini alanlar belli oldu. Her zaman olduğu gibi kendi başına da büyük bir gösteri haline gelen ödül törenine damgasını vuran ise son zamanların internette bir furyaya dönüşen ve üzerine araştırmalar yapılan selfie’ler oldu.

Gecenin sunucusu Ellen DeGeneres’in öncülük ettiği Oscar selfie furyasında çekilen grup fotoğrafı ise Twitter’da en çok paylaşılan fotoğraf oldu. Bunun dışında Ellen’ın sahnede çektiği selife ve Liza Minelli ile birlikte çeltiği selfie de yine gecenin en paylaşılan fotoğrafları arasındaydı.

İşte bu yıl Oscar’a damgasını vuran selfie’ler ve Twitter’daki yansımaları…

Twitter’ın yaptığı açıklamaya göre dün gece tören esnasında Oscar’larla ilgili toplam 14,7 milyon adet tweet gönderildi. Ellen’ın paylaştığı Oscar grup selfie’si ise şimdiye kadar en çok retweet edilmiş tweet oldu. Bu rekorun bir önceki sahibi 2012 yılındaki seçimi kazandığında attığı tweet ile ABD başkanı Obama’nın elindeydi.

2 milyonun üzerinde retweet edilen Oscar selfie’si kadar, o fotoğrafın çekilme anı da internette en çok paylaşılan görüntülerden biri oldu.

oscar-selfie-640-1

Ellen’ın sahnedeyken çektiği selfie her ne kadar net çıkmamış olsa da, gece için 24 milyon dolar harcadığı tahmin edilen Samsung’un Galaxy Note 3’ün başrolde olması da dikkatler kaçmadı.

oscar-grup-selfie

Aynı Galaxy Note 3, meşhur Oscar grup selfie’sinde de başroldeydi. İlginç olansa Ellen’ın sahne arkasında çektiği diğer bir selfie’de Note 3’ü bırakıp, kendi kullandığı iPhone’a geri dönmesi oldu…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.