Uygulama mağazalarında oyun gelirleri katlanarak artıyor

Uygulama mağazalarında oyun gelirleri katlanarak artıyor

Mobil oyun son yılların yıldızı en hızlı parlayan alanlarından biri. Bunu uygulama mağazalarındaki en çok indirilen oyunlar listesinden de görmek mümkün. Fakat bu büyümenin gerçek anlamda ne kadar hızlı olduğu yeni yayınlanan bir rapor ile çok net bir şekilde görülebiliyor.

IDC ve App Annie tarafından hazırlanan rapora göre 2013’ün son çeyreğinde Google Play ve App Store’daki mobil oyun gelirleri bir yıl öncenin aynı dönemine göre çok ciddi oranda bir artış göstermiş durumda.

Rapora göre oyun gelirleri App Store’da 1 yıl içerisinde 2 kat, Google Play de ise tam 4 kat artmış durumda…

Bazı istisnalar dışında kullanıcıların mobil cihazlarında en çok oyunlar için ödeme yaptığı bilinen bir durum. Raporda da 2013’ün son çeyreğinde son kullanıcıların yaptıkları tüm harcamaların yüzde 75’inin oyunlardan oluştuğu görülebiliyor.

Uygulama mağazalarında oyun gelirleri katlanarak artıyor

Bu sırada oyunlar için tasarlanmış PS Vita ve Nintendo 3DS gibi cihazlar 2013’te bir dönem ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, yılın son döneminde yakaladığı çıkışla birlikte 1 yıl önceye göre yaklaşık yüzde 10’luk bir artışa ulaşmayı başarmış.

Google Play ve App Store’u karşılaştırdığımızda ise her ne kadar Googl Play’de oyun harcamaları 4 kat artmış olsa da halen 2 kat artış gösteren App Store’un oldukça gerisinde.

Oyunlara bakıldığında Clash of Clans iOS cihazlarda özellikle dikkat çekerken, iOS’ta da iyi perfromans gösteren Puzzle & Dragons’ın özellikle Google Play’de iyi bir performans gösterdiği görülebiliyor. Candy Crush Saga ise her iki platformun da dikkat çeken oyunları arasında.

Konuyu daha detaylı incelemek isteneler raporun tamamını şuradan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.