Rubicon'dan 2013'ten 2014'e mobil reklam satın alması raporu [infografik]

Rubicon'dan 2013'ten 2014'e mobil reklam satın alması raporu [infografik]

rubicon-mobil-satin-almaKüresel ölçekte mobil reklam harcamalarının 2014'te 18 milyar dolara, 2017  41.9 milyar dolara ulaşacağını dair Gartner'ın hazırladığı raporu sizinle paylaşmıştık. Mobil reklam pazarında yaşanacak bu büyüme öngörüsü için hazırlıklardan yakın zamanda gerçekleşeni Facebook'un WhatsApp'ı satın almasıydı.

Mobil pazarda yaşanılan satın almalar, öngörülerin dışında Rubicon 100 binden fazla reklamvereni temsil eden dijital medya satın ajanslarıyla araştırma yapmış. 2013'ten 2014'e reklam bütçesinde mobilde ayrılan pay değişiminden, mobil reklam satın almasında tercih edilen noktalara kadar detaylı bilgileri içeren araştırmayı Rubicon infografik halinde paylaştı.

Gelelim araştırma sonuçlarına mobil reklama ayırlan bütçede bu yıl yüzde 12'lik bir pay artışı söz konusu. 2013'te yüzde 7 pay ayırılan mobil reklamda bu yıl yüzde 16 pay alacağı paylaşılmış. Bu da iki kattan fazla büyümeye denk geliyor. Büyümeyle satın alma alışkanlıklarında çeşitlendirmenin artmasıyla birlikte değişimlerde söz konusu.

Mobil reklam pazarında büyümeye karşılık yayıncılar için mobilde hangi reklam alanlarının tercih edileceğini de sorgulayan Rubicon neredeyse eşit bir dağılıma ulaşmış. 2014'te mobil reklamlar arasından hangisini tercih edersiniz sorusuna gelen cevaplar; yüzde 36 uygulama içi envanter, yüzde 31'i mobil optimize siteler ve yüzde33'ü tabletlerde web sayfası reklamları şeklinde olmuş.

Mobil reklamlarda hedefin nasıl ölçüldüğününde yer aldığı raporda en çok kullanılan ölçüm metodu aksiyon bazlı reklam (CPA) olarak yer almış. Mobilde şirketlerin uygulamalarını daha fazla kişiye ulaştırma evresinde olduğunu düşündüğümüzde normal karşılanacak modeli tercih edenlerin oranı yüzde 69.

Rubicon'un hazırladığı infografiğe aşağıda bulabilceğiniz gibi raporla ilgilenenler detayına buradan ulalabilirler.

Mobil-satin-alma-arastirmasi-2014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.