ABD'de kolej öğrencilerinin yüzde 77'si Snapchat'i günlük olarak kullanıyor

ABD'de kolej öğrencilerinin yüzde 77'si Snapchat'i günlük olarak kullanıyor

Snapchat, Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddetti ve yoluna tek başına devam etmeye karar verdi. Bugün de Mark Zuckerberg, Barcelona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress'de WhatsApp satın almasından sonra Snapchat'i tekrar satın alma girişimde bulunmayacaklarını ve aldıkları red sonrasında beklemede olduklarını aktardı.

Snapchat'in satın alınmaması ve Facebook'un Snapchat için aslında bu kadar büyük bir değer biçmesi de oldukça önemliydi. Facebook bir süredir, genç kullanıcıları kaybettiği yönünde yorumlar alıyor. Snapchat ise bu alanda oldukça güçlü, çünkü genelde ergenler Snapchat'i sıklıkla kullanıyor.

Facebook'un Snapchat'i alma konusundaki ısrarı ve çabası, her ne kadar sonuçsuz kalsa da, bunun en önemli sebebinin genç kullanıcılara ulaşmak ve Facebook'un nüfusunun yaşlanmasına izin vermemek olarak nitelendirebiliriz.

Amerika Birleşik Devletleri'nde farklı eyaletlerden 1600'den fazla sosyal medya kullanıcısı ve aynı zamanda kolej öğrencileri arasında yapılan araştırmaya göre, öğrencilerin yüzde 77'si Snapchat'i günde en az 1 defa kullanıyor.

Snapchat-Study-1

Öğrencilerin genelde 'selfie' olarak kendilerini çektiği ve çevresiyle paylaştığı Snapchat'in en sık kullanıldığı gün ise Cuma ve Cumartesi. Bunun yanı sıra, Snapchat öğrenciler arasında da kullanım açısından farklılık gösteriyor.

Öğrencilerin yüzde 37'si yaratıcı buldukları için Snapchat kullanıyorken, öğrencilerin yüzde 27'lik kısmı ise arkadaşlarıyla iletişim halinde kalmak adına Snapchat kullanıyor. Bu kitleyi de yüzde 23 ile, Snapchat'le iletişime geçmeyi mesajlaşmaktan daha kolay bulan gençler takip ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.