Muhtemelen hiç kullanmadığınız Facebook e-posta hesabınız kapanıyor

Muhtemelen hiç kullanmadığınız Facebook e-posta hesabınız kapanıyor

Facebook 2010 yılında büyük bir heyecanla kendi e-posta servisini açmış ve tüm kullanıcıların kullanıcıadı@facebook.com e-posta hesabını kullanabileceklerini duyurmuştu. Çok kısa bir süre ilgi çeken bu yenilik, daha da hızlı bir sürede unutuldu. Bugün sosyal ağın bir milyarın üzerindeki kullanıcısının çok büyük bir kısmı Facebook’un bu özelliğinden haberdar bile değiller.

Bir türlü popüler hale gelemeyen ve kullanıcıların ilgisini çekemeyen bu özellik konusunda sonunda Facebook da pes etti ve e-posta servisini kapatacağını duyurdu. Eğer aktif olarak bu hesabı kullanan azınlıktaysanız Mart ayı itibariyle artık Facebook e-postalarınızın, hesabınızda tanımlı varsayılan e-posta hesabınıza yönlendirildiğini göreceksiniz.

Eğer aktif olarak bu hesabı kullanmıyorsanız bu sizin için bir sorun haline gelebilir…

Kullanmadığınız hesabınıza gönderilen e-postaları artık göreceksiniz

Bunun nedeni ise Facebook’un 2012 yılında, sosyal ağ sitesi üzerindeki e-posta ayarları ile ilgili yaptığı ufak bir değişiklik. Facebook o zamanlar kullanıcıların profil sayfalarında yer alan e-posta adreslerini sizin muhtemelen hiç kullanmadığınız @facebook.com adresiniz ile değiştirmişti.

Kullanmadığınız bir e-posta adresinizin daha fazla görünür hale gelmesi normal şartlarda sizin için bir sorun değil. Bu adrese gönderilmiş e-postalar Facebook mesajlar içerisinen de görülebiliyor ve eğer gönderen Facebook’ta arkadaşınız değilse, “Diğer” klasörüne düşüyor. Burada fark yaratan ve özellikle e-posta hesabını kullanmayanlar için sorun olabilecek detay; o adrese gönderilen e-postaların artık sizin asıl adresinize yönlendirilecek olması.

“Spam gelmeyecek”

Yani siz farkında değilken Facebook e-posta hesabınıza düzenli olarak iletilen e-postalar varsa artık onları günlük kullandığınız hesabınızdan almaya başlayacaksınız. Bu teorik olarak bazı kullanıcılar için beklenmedik sayıda bir e-posta trafiği ile uğraşmak anlamına gelebilir. Bu değişiklikten sonra size ne kadar e-posta gelebileceğimi de yine Facebook mesajlar altındaki “Diğer” klasörüne göz atarak görebilirsiniz.

Facebook bunun sonucunda kullanıcılara istenmeyen spam e-postaların gelmeyeceğini söylüyor olsa da, pratikte ne olacağını ancak Mart başında görebileceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.