Testflight'ın sahibi Burstly, Apple tarafından satın alındı

Testflight'ın sahibi Burstly, Apple tarafından satın alındı

applevsbrustlyMobil uygulama geliştiricilerinin çok yakından tanıdığı Testflight'ın ve SkyRocket'ın sahibi olan Burstly, TechCrunch'ın duyumlarına göre geçtiğimiz haftalarda Apple tarafından satın aldı.

Özellikle  iOS platformu için uygulama geliştiricilerin mobil uygulama ve oyunları için test platformu özelliği taşıyan Testflight'ın tüm dünyada onbinlerce firma ve geliştirici tarafından kullanıldığını söyleyebiliriz.

SkyRocket ise şirketin bir diğer ürünü ve mobil uygulama geliştiricilerin reklamlarını optimize etmelerine, çapraz promosyon yapmalarına ve analizler yapılabilmesine olanak sağlıyor.

testflightŞu an için Apple ve Burstly tarafından resmi bir açıklama yok. Ancak Burstly 19 Şubat Çarşamba günü dikkat çekici bir hamle yaparak Android desteğini 21 Mart'ta sonlandıracağını açıklamıştı. Bununla birlikte yeni kullanıcılar yalnızca düzenlenen yeni SDK ile iOS platformunda Testflight'ı kullanabilecekler ve Android uygulamalarda kullananlardan SDK'i kaldırmaları ve desteğin 21 Mart'ta çekileceği açıklanmıştı.

Dikkat çeken bir diğer nokta ise Burstly'nin gizlilik sözleşmesinin 18 Şubat'ta değişmiş olması ve satın almayla ilgili herhangi bir bilgiye değilnilmemiş olması aynı şekilde Testflight'ın gizlilik sözleşmesi ve changelog olarak adlandırılan yeni versiyondaki özellikler listesinin yer aldığı kısmın en son 29 Ocak'ta güncellenmiş olması ve yeni bir bilginin girilmemiş olması.

2009 yılında kurulan Burstly, Mart 2010'da 1,8 milyon dolar ve Kasım 2011'de ise 5,5 milyon dolar yatırım almıştı. 2011'in 4. çeyreğinde ise şirket Testflight'ı satın almıştı. Burstly'nin Apple tarafından satın alınmasının ardından merak edilen asıl konu ise platformun geleceği. Apple'ın Burstly'de görev yapan mühendisleri kendi ekibine mi dahil edeceği yoksa SkyRocket ve Testflight platformlarını özgür bırakarak aynı şekilde ilerlemelerini mi sağlayacağı. Şüphesiz Apple bu satın almayla çok değerli bir anlaşmaya imza attı.

Mobil'in yeni yeni her alanda olgunlaşmaya başlaması ve kullanıcı trendlerinin çok hızlı değişmesiyle birlikte Apple'ın aslında çok değerli bir big data satın alması yaptığı. Son olarak ise Testflight'a alternatif olarak ise HockeyApp'i deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.