Mobil geliştiricilerin en çok tercih ettiği platformlar [Webrazzi PRO]

Mobil geliştiricilerin en çok tercih ettiği platformlar [Webrazzi PRO]

Kuşkusuz bu haftanın teknoloji gündemine damga vuran haber, Facebook'un WhatsApp satın almasıydı. Bu satın alma haricinde hafta ortasında düzenlediğimiz Webrazzi E-Ticaret'14 Konferansı da Türkiye'de internet sektörünün bir diğer odağı oldu diyebiliriz.

Webrazzi PRO'ya da bu hafta içinde hem Whatsapp hem de E-Ticaret'14 ile ilgili çok sayıda grafik ekledik. Her hafta Webrazzi PRO'ya yeni eklenen ve en çok ilginizi çekeceğini düşündüğümüz içeriği sizinle paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizimizde; bu hafta biraz gündemden uzaklaşıp uygulama geliştiricilerin mobil platform tercihlerine göz atacağız.

Vision Mobile'ın hazırladığı ve Şubat 2014'te yayınladığı 'Developer Economics Q1 2014 State of the Developer Nation' isimli raporda; yazılım geliştiricilerin başta mobil olmak üzere diğer alanlarda yarattığı ekonomi hakkında çok sayıda veri bulabilirsiniz.

Hemen aşağıdaki grafik ise uygulama geliştiricilerin birinci, ikinci ve üçüncü tercihlerinde hangi mobil platformu seçtiklerini gösteriyor. 2014'ün birinci çeyreğinde yapılan araştırmaya göre mobil uygulama geliştiricilerin iOS'u birinci tercih olarak değerlendirme oranı yüzde 59, Android'i ise yüzde 52. Ayrıca Blackberry 10 yüzde 35 ile üçüncü sırada yer alıyor.

uygulama-gelistiricilerin-ilk-olarak-tercih-ettikleri

Diğer yandan grafikte dikkatleri çeken noktalardan biri de Windows Phone ve HTML5'in üçüncü tercih olmasının oranlarının sırasıyla yüzde 56 ve 57 gibi yüksek değerlerde olması. Bu arada araştırmaya 6 binin üzerinde geliştiricinin katıldığını, ve yazılım geliştirilerin birden fazla seçeneği aynı anda işaretlemesine de olanak tanındığını belirtelim.

Webrazzi PRO hakkında

Gelelim Webrazzi PRO'ya. Webrazzi PRO'da yer alan 1000'in üzerindeki grafikle ilgili detaylı bilgileri hazırladığımız şu infografikte bulabilirsiniz.

Ücretli bir platform olan Webrazzi PRO'da şu an 3 ayrı paket bulunuyor. Her biri minimum bir yıl için geçerli olan Bireysel, Startup ya da Kurumsal paketlerimizi satın almadan önce dilerseniz sağ üstte yer alan arama kutusunu kullanarak Webrazzi PRO'da aklınıza gelen aramaları yapabilirsiniz. Bu arada 3 paketi birbirinden ayıran tek etmenin kullanıcı sayısı olduğunu da belirtelim.

Webrazzi PRO hakkındaki görüş, öneri ve sorularınız için bize [email protected] e-posta adresinden ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.