Google, Project Tango ile akıllı telefonlara yeni boyut kazandırıyor

Google, Project Tango ile akıllı telefonlara yeni boyut kazandırıyor

project tango googleGoogle, çevresini 3 boyutlu olarak algılama ve haritalama becerisine sahip bir akıllı telefon prototipi üretti.  Bu akıllı telefon, Google'ın Project Tango adını verdiği bir girişimin ürünü. Project Tango, mobil cihazların yer ve hareket algısını insan ölçeğine çıkarmayı amaçlayan bir girişim.

Google'ın blogunda yayınladığı bilgiye göre, prototip kendi hareketini 3 boyutlu olarak takip ederken aynı zamanda çevresini haritalama özelliğine sahip 5 inçlik bir telefon.

Google'ın yeni akıllı telefonu, hareket ettirildiğinde, içinde bulunduğu mekanın boyutlarını öğrenebiliyor. Örneğin, oturma odanızdan başlayıp telefonu küçük bir gezintiye çıkardığınızda, telefon evinizin şeklini öğrenebiliyor. Projenin varış noktası, yani yapılmak istenense, dünyanın 3 boyutlu haritasını çıkarmak, böylelikle Google'ın telefonu, size ulaşmak istediğiniz noktanın yönlerini kusursuz bir biçimde verebilecek.

Prototipin nasıl çalıştığına gelince, Google telefonun, bir saniyede çeyrek milyon adet 3 boyutlu ölçüm yapan sensörlerle donatıldığı bilgisini paylaşıyor. Telefon, sensörlerden aldığı veriye göre gerçek zamanlı olarak  kendi konum ve yön bilgisini güncelliyor. Bu bilgiyi de içinde bulunduğu mekanın tek bir 3 boyutlu modelini yapmak için kullanıyor.

project tango google telefon

Telefon, Java, C/C++ ve Unity Game Engine'le yazılmış standart Android uygulamalara ek olarak  konum, yön ve derinlik bilgileri sağlayan geliştirme API'ları kullanıyor. Google, bu algoritma, API ve prototiplerin son ürün olmadığını ve hala gelişime açık olduğunu söylüyor. Telefonun ilk bakışta, navigasyon ve artırılmış gerçeklik uygulamaları için müthiş bir potansiyele sahip olduğu söylenebilir.

Prototipten şimdilik sadece profesyonel geliştiriciler için yalnızca 200 adet üretilmiş. Ürünlerin bir kısmı, iç mekan navigasyon ve haritalama, fiziksel mekanı kullanan oyunlar ve sensör bilgisi kullanan yeni algoritmalar için ayrılmış. Geri kalanları ise geliştirilerden gelecek başvurulara göre dağıtılacak. 14 Mart'a kadar bütün ürünleri dağıtmış olmayı planlayan Google'a başvurmak isterseniz, sayfayı ziyaret etmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.