Allin1Social'dan sektör bazında Facebook Analizi: Bankacılık

Allin1Social'dan sektör bazında Facebook Analizi: Bankacılık

Facebook SPMD programına dahil 13 şirketten  biri olan 77Agency'i Webrazzi Summit'e katılarak Facebook özel oturumunda yer almıştı.  Facebook reklam yönetim ve optimizasyon platformu Social Ads Tool ve sosyal medya içerik yönetim platformu Allin1Social ile hizmet veren 77Agency bu hafta Türkçe Allin1Social'ı  hizmete aldı.

Allin1Social'ın Türkçe hizmet vermesiyle birlikte, bizimle de Türkiye'de Bankacılık sektörünün Facebook analizini paylaştı. Türkiye'de Facebook kullanıcılarına endüstri bazında kırılımıyla başlayan rapor, bankaların Facebook sayfalarının detaylı analiziyle devam ediyor.

Facebook kullanıcılarının endüstri bazında kırılımı

all1insocial-ocak-endustri

Facebook kullanıcılarının endüstri türüne göre karşılaştırıldığı bölümde Bankacılık sektörünün çatısı Finans, 9,866,195 beğeni ve 198,540 hakkında konuşulma almış. İçerikler ile etkileşime geçmiş kullanıcıların aktif kullanıcı olarak belirtildiği raporda yüzde 2'yle etkileşimi yakalamada diğer sektörlerin gerisinde yer almış.

Bankaların Facebook sayfalarının Ocak büyümesi

allin1social-bankalar

Ocak ayında Allin1Social'ın sıralamasıyla Facebook sayfası 96 bin 435 yeni beğeniyle birinci Yapı Kredi olumuş. İkinci sırada DenizBank yer alırken üçüncü sırayı Türkiye İş Bankası almış. En fazla beğeniye sahip bankaya baktığımızda 1.490.119 beğeniyle Garanti Bankasını görüyoruz, yüksek beğeni sayısına rağmen banka yüzde 1 oranında yeni beğeni almış.

Bankaların Facebook sayfalarının Ocak ayında yakaladığı etkileşim

allin1social-bankacilik-etkilesim

Etkileşim oranını sayfa gönderilerinin almış olduğu etkileşim değerini ifade etmek için Allin1Social'ın belirlediği bir puan olduğunu belirtelim. Yapı Kredi 25,913 beğenme ve 1,146 paylaşımla bulunduğu sektörde en fazla içerik beğenilmesine ve paylaşımna ulaşmış. Bu başarıyla Allin1Social'ın algoritması da örtüşmüş ve etkileşim oranını yüzde 26 olarak belirterek birinciliği Yapı Kredi olarak belirtmiş.

Raporu bankaların Facebook'ta genel performanısının paylaştığı grafikle tamamlayalım;allin1social-bankalar-performans

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.