'Girişte karşılanan müşteri iki kat daha fazla satın alma yapıyor'

'Girişte karşılanan müşteri iki kat daha fazla satın alma yapıyor'

Webrazzi E-Ticaret'14'de konuşmalar ve sunumlar devam ediyor. Sahneyi alan Turkcell'in Alternatif Satış Kanalları Bölüm Başkanı Yalın Özcan, Arda Kutsal'la söyleşti yaptı. Özcan, Turkcell'in aylık 12 milyon tekil ziyaretçisi olduğunu belirtti, çoklu kanal yapısına dair açıklamalarda bulundu.

Turkcell'in mağaza, internet, telefonun ve bunların kombinasyonlarının bulunduğu 720'nin üzerinde noktada müşteriye ulaşmasıyla çoklu kanal yapısı oluşuyor. Mağazada çapraz satışın da aralarında bulunduğu hizmetleri artırmak için Turkcell çeşitli çalışmalar yapmış.

Müşterinin mağazaya neden geldiğini araştıran şirket, Turkcell mağazasına gelen 1000 müşterinin 430'unun fatura ödemek için, 250'sinin hizmet almak için, 180'inin satın alma 140'ının ise dolaşma için geldiği sonucuna ulaşmış.

turkcell-e-ticaret14Turkcell'in Turkcell Mağaza ile başlayan e-ticaret deneyimi Turkcell.com.tr'ye taşınmış durumda. Mağazada müşteri deneyimi konusunda Yalın Özcan, girişte karşılanan müşterilerin mağazada yüzde 33 daha fazla zaman geçirdiğini ve iki kat daha fazla satın alma eğiliminde olduğunu belirtiyor.

Turkcell, müşteri mağazada ve vitrinde ne görüyorsa, nasıl karşılanıyorsa, internette de aynısıyla karşılaşmasına çalışıor. Bunun haricinde elektronik ürün satan e-ticaret siteleriyle ortak çalışmalar yapılacağı konuşmada paylaşılan noktalar arasındaydı. Turkcell online'da satışı ve hizmetleri ilerleyen süreçte artırarak devam ettirecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.