Google mühendislerine göre bir soru: Yüksek kaliteli ses Wi-Fi üzerinden nasıl senkronize edilir?

Google mühendislerine göre bir soru: Yüksek kaliteli ses Wi-Fi üzerinden nasıl senkronize edilir?

Kablosuz müzik yayını, hele de farklı hoparlörlerden yapmaya çalışıyorsanız oldukça zor bir iş. İsterseniz Bluetooth ya da Apple'ın AirPlay'iyle deneyin, tınıların aslında kulak tırmaladığını mutlaka fark etmişsinizdir.

Kablosuz yayının ön görülemez oluşu nedeniyle senkron büyük sorundur. Şarkının bölümleri farklı hoparlörlerde, farklı zamanlarda çalınır…

Google'ın eski iki mühendisi tarafından geliştirilen Beep, tüm bu sorunları ortadan kaldıran bir aygıt. Üstelik tasarımdan da taviz vermiyor. Oldukça sade ve küçük görünen cihaz, aslında oldukça karmaşık bir sorunu çözümlüyor: "Yüksek kalitedeki sesi, Wi-Fi üzerinden nasıl yayınlar ve senkronize edersiniz?"

beep 2

iOS ve Android'den indirilen Beep'in kullanımı oldukça kolay. Cihazı hoparlörlerinize bağlıyor, Wi-Fi şirfenizi, Beep uygulamanıza girerek birkaç saniye içinde  kurulumu tamamlıyorsunuz. Uygulama sayesinde telefonunuzdan müziği değiştirebiliyor ya da sesini ayarlayabiliyorsunuz. Bluetooth'tan farklı olarak, Beep müziği doğrudan müzik servislerinden yayınlıyor. Bu nedenle evden çıkmanız ya da telefonunuzu kapatmanız durumunda müzik çalmaya devam ediyor. Şu anda yalnızca Pandora'yla çalışan aygıt yakın zamanda Spotify vb servisleri de kapsayacak.

Cihaz, müziğin farklı odalarda mükemmel bir şekilde senkronize olmasını sağlıyor ve oldukça şık görünüyor. Bakır renkli, küçük bir uzay istasyonu görüntüsündeki Beep hoparlörlerin üzerinde ya da yanında kesinlikle göze batmıyor. Ürünün fiyatı ise benzerlerine göre oldukça uygun. Beep, sadece 99 dolar.

Evinde kusursuz müzik zevkini yaşamak isteyenlerin dikkatini çekeceğini düşündüğümüz Beep'i daha yakından tanımak için  firmanın hazırladığı videoyu da görmenizi öneririz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.