Facebook reklam alanları nelerdir? Nasıl reklam yapılır? [infografik]

Facebook reklam alanları nelerdir? Nasıl reklam yapılır? [infografik]

Facebook'un ülkemizde kullanıcı yönünden artışı bireysel ve kurumsal reklam verenlerin bu alanda pazarlama faaliyetlerini artırıyor. Ajanslar üzerinden satın alma ve planlama yapan kurumsal müşterilerin haricinde, Facebook hesaplarından reklamlarını yöneten bireysel reklam verenler için 909c.fr Facebook reklamlarına giriş oluşturabilecek infografik hazırlamış.

Fransa merkezli Facebook'un PMD'si 909c hazırladığı infografikte reklamlarda kullanılacak görsellerin boyutundan, reklamın nerede yer alacağına kadar basit ama önemli noktalar yer alıyor. İnfografikte yer almayan nokta nasıl reklam verileceği olmuş, bu konuda da Facebook Exchange haricinde; Facebook Power Editor, Facebook Sayfalar ve Facebook hesabıyla reklam oluşturmanın mümkün olduğunu belirtelim.

Facebook küresel anlamda güncel rakamlarıyla başlayan infografik 1,15 milyar kullanıcıyla birlikte aktif kullanıcı sayısına dikkat çekmiş. Facebook'ta reklam verebilecek alanları 3 ayrı alan olarak gösterilirken bunlar mobil ve masaüstü haber akışıyla birlikte sağ sütunda yer alan reklamlar olarak belirtilmiş.

Haber akışında reklamların sağ sütunda yer alan reklamlardan 20 kat daha fazla geri dönüş aldığı yer alan infografikte haber akışında iki reklamın yer aldığı belirtilmiş. 9 Nisan'da değişecek olsa da belirtmekte fayda var, haber akışında Facebook sayfasının reklamı için alan görsel alan 1250*450 piksel ve yazı 90 karakter olarak belirtiliyor. Facebook sayfasında yer alan bir haberin tanıtımı içinse yine 90 karakter yazının haricinde 25 karakterle başlıkta bulunuyor. Burada görsel alan 1200*627 olarak belirtiliyor.

İnfografik Facebook'ta reklam verilecek alanları genel hatlarında değindikten sonra hedef kitleye nasıl ulaşacılak konusuna geçiyor. Kullanıcının ilgi alanlarına, yaşadığı yere ve yaş aralığına göre hedeflemenin haricinde halihazırda müşteri bilgisi olan reklam verenler kendi müşterilerini hedefleyerek de reklam yapabiliyor. Ya da varolan müşteri bilgileriniz aracılığıyla Facebook size uygun olabilecek müşterileri hedefleme konusunda yardımcı oluyor.

Konuyla ilgili hazırlanan infografiği aşağıda bulabileceğiniz gibi reklam vermek istiyorsanız buradan kullanımı gayet kolay olan Facebook'un hazırladığı sayfaya ulaşabilirsiniz.

facebook-reklama-giris

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.