Twitter tasarımını baştan aşağı tekrar mı yeniliyor?

Twitter tasarımını baştan aşağı tekrar mı yeniliyor?

Bildiğiniz gibi Twitter çok kısa bir süre önce yeni tasarımını yayına almaya başlamıştı. Kademeli olarak tüm hesaplar yeni tasarıma geçti. Yeni tasarımla birlikte gelen en büyük özellik de görsellerin biraz daha büyümesi ve Twitter'ın web uygulamasının, Twitter'ın en iddialı olduğu mobil sürümüne biraz daha benzer yapılandırılmasıydı.

Twitter'ın şu anki tasarıma geçmesinin daha dumanı üzerindeyken, Mashable'da yer alan bir habere göre Twitter bu sefer tasarımını baştan aşağı şekilde test edeceği tasarımın testlerine başladı.

Yeni tasarımın görselleri de paylaşıldı. Burada Facebook'tan ciddi esinlenmeler görürken, görsellerin daha da büyüdüğünün ve profil sayfalarının neredeyse baştan aşağı yenilendiğini görüyoruz. Twitter'daki header alanı biraz daha genişliyor ve Facebook'taki kapak fotoğrafının benzeri geniş bir alan geliyor.

Yeni tasarımdaki profil sayfalarında tweet'ler, takip edilenler/edenler, favoriler gibi alanlar da sekme tarzında tasarlanmış.  Bunun yanı sıra buradaki sekmelerde 'Fotoğraflar/Videolar' alanı da ilk bakışta dikkat çekiyor.

Üst menü şu anki son tasarımla aynı kalırken, profil sayfalarında sol menüde kullanıcıların detaylı profil bilgilerinin daha derli toplu olduğunu da görebiliyoruz. Son olarak  sebebini bilmediğimiz ufak bir detay da, profil sayfalarının kapak fotoğraflarında sağ alt köşede kullanıcının Twitter'a üye olduğu ilk tarihe de yer verilmiş olması.

TwitterLayout1

Yeni tasarımla ilgili olarak siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşırsanız seviniriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.