Soçi Kış Olimpiyatlarını Twitter'dan izlemek

Soçi Kış Olimpiyatlarını Twitter'dan izlemek

7 Şubat'ta Soçi, Rusya'da başlayan Kış Olimpiyatları 2014'ü Twitter'dan izlemek kendi başına bir deneyim. İlk günden itibaren yayına başlayan ve Soçi ziyarteçilerinin dert yandığı sorunları bir araya getiren Sochi Problems (@SochiProblems) bugün itibariyle 344 bin takipçiye ulaştı.

Görkemli açılış törenini televizyondan izleyebilirsiniz ama konu Twitter'da neler konuşulduğuna gelince, "Sochi'de neden bu kadar çok palmiye ağacı var? Sochi'de sayunma odasında kilitli kalan sporcunun sonu ne oldu? Günün en çok paylaşılan fotoğrafları neler? Hangi ülkeler Sochi'yi yakından takip ediyor?" gibi sorularla karşılaşıyoruz. Cevaplar haberimizde...

Soçi'de neden bu kadar çok palmiye ağacı var? 

Çünkü onlar palmiye ağacı değil. Soçi'de güneşin ve palmiye ağacının tadını çıkaran ziyarteçiler için kötü haber ama geçtiğimiz günlerde Bloomberg, bunların önemli bir kısmının aslında kablosuz baz istasyonları olduğuna açıklık getirdi. Rusya'nın lider operatörü MegaFon böyle bir kamuflaj tekniği denemiş.

Screen Shot 2014-02-11 at 10.48.22 AM

Banyoda kilitli kalan Amerikalı sporcunun sonu ne oldu? 

Amerikalı kızakçı Johnny Quinn, başına gelen talihsiz olay sayesinde Twitter'ın en popülerlerinden biri oldu. Soçi'de banyoda sıkışıp kalan sporcunun sonunu takım arkadaşı Twitter'da şöyle paylaştı. Bu olaydan sonra Johnny Quinn'in (@JonnyQuinnUSA) takipçi sayısı 168 kat artarak, 3 bin 187'den 18 bin 840'a yükseldi.

Screen Shot 2014-02-11 at 11.00.31 AM

Olimpiyatlar'da altın madalya kazandıktan sonra Twitter hesabınıza ne olur? 

Twitter'ın sağladığı grafik, Britanyalı snowboard'cu Jenny Jones'un Britanya'nın karda ilk altın madalyasını kazandıktan sonra takipçi sayısındaki artışı gösteriyor:

Screen Shot 2014-02-11 at 10.50.47 AM

Soçi'yi en yakında takip eden ülkeler hangiler? 

Twitter, milyon nüfus başına düşen Tweet sayısı oranıyla ülkelerin günlere göre Soçi gündemlerini takip ediyor. Bugünlerde Güney Kore listede bir numara. ev sahibi Rusya 5'inci, Türkiye ise 24'üncü sırada.

Screen Shot 2014-02-11 at 11.18.13 AM

Olimpiyatlar'ın en çok paylaşılan fotoğrafları hangileri?

Twitter, her sabah bir önceki günün en çok paylaşılan ve retweet edilen fotoğraflarını şuradan paylaşıyor. Listeye göre 9 Şubat tarihli fotoğraflar arasında, snowboard dalında altın madalya alan ilk kadın sporcu ünvanını kazanan Jenny Jones'un sevinç anıydı.

Screen Shot 2014-02-11 at 11.30.18 AM

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.