iTunes şirket olsaydı Fortune 500'te 130. sırada yer alırdı

iTunes şirket olsaydı Fortune 500'te 130. sırada yer alırdı

Apple her yeni donanım ürünü için yaptığı lansmanlar, tanıtımlar bir yana markanın belkide en az tanıtımını yaptığı bir ürünü arka planda çalışmaya devam ediyor. Apple gizli hazinesi diyebileceğimiz iTunes ve yazılım servislerinden 2013 yılında 23,5 milyar dolar gelir elde etmiş.

Apple'ın yazılım servislerinden elde ettiği gelir ile ilgili bir raporu Asymco paylaştı. Asymco iTunes'un 23,5 milyar dolar hacimle Fortune 500 arasında 130. sırada yer alacağını belirtiyor. Rakamı ülkemiz açısından değerlendirecek olursak rakam ülkemizin gayri safi milli hasılasının 20'de 1'i.

iTunes'un elde ettiği satış rakamı haricinde büyümesi de dikkat çekiyor. Geçen yıl yüzde 32 büyüyen servis bu yıl yüzde 34 büyüme göstermiş.

google-itunesiTunes'u daha geniş bir açıdan görmeye yardımcı olan raporda dikkat çeken noktalardan biri de Apple ve Google karşılaştırması olmuş. Apple iTunes ile Google'ın çekirdek yetkinliği olan arama işinden elde ettiği gelirin yarısını elde etmeyi başarmış bunun haricinde büyümesi Google'ın arama işinden hızlı.itunes-buyume

iTunes'un gelirlerine baktığımızda müzik kategorisinde bir önceki yıla göre yaşanılan düşüş göze çarpıyor. Müzik kategorisinde yaşanılan yüzde 14 küçülmeye karşılık App Store'da yaşanılan büyüme grafikte dikkat çektiyor. Konuyla ilgili App Store'un 2013 yılında 10 milyar doların üzerinde satışa ulaştığını paylaşmıştık.

Raporu daha yakından inclemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.