Yenilenen CardGusto artık B2B odaklı bir online CRM ve sadakat platformu

Yenilenen CardGusto artık B2B odaklı bir online CRM ve sadakat platformu

Sizlere ilk olarak 2012 yılının Kasım ayında tanıtımını yaptığımız CardGusto; dışarıda yemek yiyen kişilere çeşitli indirimler sunan bir yemek kulubü olarak kendini konumlandırmıştı.

Bugün ise sizlere tamamen yenilenen CardGusto'yu tanıtıp bir satın alma haberi vereceğiz.

Firmalara CRM hizmeti vermek üzere kurulan CRM Turkey tarafından satın alınan CardGusto, iş modelini de tamamen yeniledi ve -bir nevi ikinci- açılışını çok kısa bir süre önce gerçekleştirdi.

Aradan geçen sürede büyük bir değişim yaşayan CardGusto'nun 2 kurucu ortağının projeden exit ettiğinin -kurucu ekipten yalnızca Behiç Aydın CardGusto'daki görevini sürdürüyor- ve projenin iş modelinin tamamen değiştiğinin altını çizmekte yarar var.

Yenilenen CardGusto'da aynı kalan tek şey marka adı desek yeridir. Kullanım videosunu hemen aşağıda izleyebileceğiniz 'Yeni CardGusto' B2B odaklı bir modele sahip. CardGusto; şirketlerin müşterilerini analiz edebileceği bir CRM ve sadakat programı olarak konumlanıyor. CardGusto'yu kullanan son kullanıcılar ise ücretsiz bir şekilde sahip olabildikleri kart ile çeşitli indirimler kazanabiliyor ve kampanyalara dahil olabiliyor.

Satın alınmadan önceki modelde yalnızca yeme-içme sektöründe yer alan CardGusto, artık yeme-içme, hizmet, kişisel bakım ve etkinlik olmak üzere 4 ayrı kategoride kullanıcılarına ulaşıyor. Bu kategorilerde yer alan şirketler, CardGusto'nun sunduğu 3 farklı sadakat programından birini seçiyor, sonrasında CardGusto tablet bilgisayarlar aracılığıyla gerekli kurulumu yapıyor.

Bu süreçte işletmenin herhangi bir teknik yeterliliğe sahip olmasına da gerek olmuyor. Kurulumun ardından işletmeyi ziyaret eden CardGusto sahipleri telefonlarındaki veya fiziksel kartlarındaki QR kodu tablete okutup 'check-in' oluyorlar ve işletmenin sunduğu indirimlerden faydalanabiliyorlar.

cardgusto-iphone-uygulamasi

Yenilenen CardGusto'da kullanıcılar yalnızca anlık indirimler kazanmıyor aynı zamanda puan ya da 'punch' adı verilen indirimleri biriktirebiliyor da. Bu arada kullanıcılarına hem iOS hem de Android uygulamaları ile ulaşan CardGusto, aynı zamanda web sitesiyle de hizmet veriyor. CardGusto sahiplerinin en yakın CardGusto'lu işletmeyi mobil cihazlarından ya da web sitesinden harita üzerinde görüntülemesi de mümkün.

Kullanım son kullanıcı için ücretsiz, gelir modeli tamamen işletmelerden alınan aylık ücret üzerine kurulu

CardGusto son kullanıcı için tamamen ücretsiz. Girişimin gelir modeliyse anlaşma sağlanılan işletmelerden alınan aylık ücretler üzerine kurulu.

Çoğunluğu yazılımcılardan oluşan 13 kişilik bir ekibe sahip olan CardGusto'nun yakın vadedeki hedeflerini Bahiç Aydın ile konuştuğumuzda; kendisi ilk olarak İstanbul'da çok sayıda işletmeye ulaşmayı hedeflediklerinden, ve sayıca daha fazla sektörle beraber çalışmak istediklerinden bahsetti. CardGusto'nun sonraki hedefi ise Türkiye geneline yayılmak. Yeri gelmişken CardGusto'nun şu an 25 farklı işletmeyle anlaşmalı olduğunu da ekleyelim.

Son olarak; CardGusto'nun Android uygulamasını buradan, iPhone uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz. Detaylı bilgi ise cardgusto.com adresinde. Girişimle ilgili gelişmelerde sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.