Pac-Man yalnızca 1 hafta ücretsiz kalarak Ocak ayında App Store'un yıldızı oldu

Pac-Man yalnızca 1 hafta ücretsiz kalarak Ocak ayında App Store'un yıldızı oldu

Yeni yılın ilk ayını geçtiğimiz hafta geride bırakırken Distimo mobil uygulamaları ve marketleri mercek altına aldığı aylık raporunu yayınladı. Aralık ayı içerisinde özellikle yurtdışında etkisini çok fazla gösteren Noel haftası ile birlikte en fazla indirililenler listesi Noel'e özel uygulamaların etkisi altına girmişti.

Bununla birlikte yıl içinde çok popüler olan uygulama ve oyunlar gift/hediye kartları vasıtasıyla insanlarıın birbirine hediye etmesiyle birlikte yine en fazla indirilenler listesine girdiklerini söyleyebiliriz.

Ancak Ocak ayı itibariyle Noel etkisinin geçtiğini ve popüler uygulamalar listelerinin değiştiğini görüyoruz. En fazla değişimin ise Apple App Store listelerinde yaşandığını kesinlikle söyleyebiliriz.

top5-free-appİlk dikkat çeken App Store'un "en fazla indirilen 5 ücretsiz uygulama" kategorisinin 3 yeni uygulamaya ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Aynı şekilde App Store'da "en fazla indirilen 5 ücretli uygulama" kategorisine baktığımızda ise 2 yeni uygulamayı Ocak ayı itibariyle listede görüyoruz.

Pac-Man için ayrı bir parantez açmamız gerekirse retro severlerin vazgeçilmez oyunu olan ve günümüzde çok sadık ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyun, normalde 1,99 dolar etiketiyle satılırken 1 hafta ücretsiz versiyona çekilmesiyle birlikte App Store'un Ocak ayında  ücretsiz en popüler 5 uygulamasından biri olmayı başardı.

top5-paid-apps

Flipagram, PAC-MAN, Farm Heroes Saga "en fazla indirilen 5 ücretsiz uygulama" listesine yeni giren uygulamalar olurken Youtube ve Facebook'un resmi uygulamaları uzun süre listede yerlerini koruyacağa benziyor. Survival Games – Mine Mini GamePlague Inc.  "en fazla indirilen 5 ücretli uygulama" listesine geri dönüş yaparken Minecraft ve Cut the rope 2 çılgınlığı kaldığı yerden devam ediyor özellikle ücretli popüler uygulamlar kategorisinde Minecraft'ı uzun süre daha göreceğimizi söyleyebiliriz çünkü inanılmaz bir boyutta hayran kitlesine ve fanatiklere sahip.

Peki Google Play Store'da durumlar nasıl?

Google Play Store tarafına baktığımızda ise "en fazla indirilen 5 ücretsiz uygulama"  kategorisindeki 4 uygulamanın yerinde kaldığını yalnızca yeni bir uygulamanın listeye girdiğini görüyoruz. Clean Master (Cleaner) uygulaması Skype uygulamasının yerini alarak listeye yeni dahil olurken "en fazla indirilen 5 ücretli uygulama" listesine baktığımızda ise Minecraft – Pocket EditionSwiftKey KeyboardPoweramp Full Version UnlockerTitanium Backup PRO Key ★ rootNova Launcher Prime uygulamalarının geçen ay ile birlikte bu ay da listede olduğunu görüyoruz yalnızca kendi aralarındaki sıralamalarda farklılıklar olduğunu söylemek mümkün.

PLAY-STORE

Uygulama mağazalarının pazar paylarına baktığımızda ise Android'in giderek farkı kapattığını görüyoruz özellikle Ocak aynın sonu itibariyle Google Play Store'un %1'lik bir pay çalması ile birlikte  Apple App Store'un %62, Google Play Store'un ise %38 pazar payına sahip olduğunu görüyoruz. Ağustos - Ocak aralığına baktığımızda ise Ağustos ayında payların %65 Apple App Store, %35 Google Play Store olduğunu görüyoruz. 6 aylık süreç içerisinde Google Play Store pazar payını %3 artırdığını söyleyebiliriz ve bu 6 ay için oldukça iyi bir oran.

apple-google-market-share

Distimo'nun yayınladığı raporun tamamına buradan ulaşabilir, Amazon App Store ile ilgili detaylara ve diğer kategorilere göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.