Yahoo, kişisel mobil asistan Donna'nın yapımcısı Incredible Labs'i satın aldı

Yahoo, kişisel mobil asistan Donna'nın yapımcısı Incredible Labs'i satın aldı

Kişisel mobil asistan uygulaması girişimi Donna'nın arkasındaki firma olan Incredible Labs, Yahoo tarafından satın alındı.

Satın alma haberi, Donna'nın kendi blogunda yaptığı duyuru ile resmiyet kazanmış oldu. Yahoo da bir bildiri yayınlarak, Incredible Labs ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Satın alma ile birlikte, Incredible Labs'de Donna için çalışan 7 kişilik ekibinden 5 kişi Yahoo için çalışmaya devam edecek. Bu çalışanlar arasında şirketin CEO'su Kevin Chang da bulunuyor. Bu durum itibariyle aslında Yahoo'nun bir yetenek satın alması yapmış olduğunu da belirtelim.

donna2 donna1 donna3

Bugüne dek aralarında Khosla Ventures, Betaworks, Maynard Webb, CrunchFund ve Ashton Kutcher gibi önemli yatırımcılardan toplamda 2.5 milyon dolarlık yatırım alan Incredible Labs, satın alma sonrasında Donna isimli kişisel asistan uygulamalarını da kapatacak. Yapılan açıklamaya göre uygulama çok yakın bir gelecekte uygulama mağazasından silinecek.

Incredible Labs'i 5 kişilik ekibi, Sunnyvale'de bulunan ve Yahoo Mail üzerinde çalışan grubun yanına transfer olacak. Bu da aslında Yahoo'nun şimdiden gizlemediği bir şey, kişisel asistanlık hizmetleri bir süre sonra Yahoo Mail altında görebileceğimiz önemli bir özellik olabilecek.

Miktarı açıklanmayan satın alma ile birlikte Yahoo kanaatimce önemli bir adım attı. Şu sıralar şirkette rayına oturan pek çok şey olsa da, Marissa Mayer önderliğindeki firma ile ilgili endişeleri bulunanlar da mevcut. Ancak bu gibi satın almalarla birlikte Yahoo, kullanıcılarını kendisine çekme konusunda elini güçlendirdiği kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.