Google, Motorola Mobility'yi 3 milyar dolara Lenovo'ya sattı

Google, Motorola Mobility'yi 3 milyar dolara Lenovo'ya sattı

2011 yılının Ağustos ayında Motorola Mobility'yi 12,5 milyar dolara satın alan Google, kısa bir süre önce Reuters'a düşen habere göre şirketi Lenovo'ya sattı. Satın alma için konuşulan rakam ise 3 milyar dolar.

Google tarafından satın alındıktan sonra yarı bağımsız olarak hayatını sürdüren Motorola, 2013'ün üçüncü çeyreğinde 1,18 milyar dolar ciro açıklamıştı. Kısa bir süre önce kendisine ait olan yeni bir akıllı telefonu da piyasaya süren Motorola, ciro ve gelir rakamlarıma bakacak olursak pek iyi gitmiyordu.

Google'ın 2011 yılındaki satın almasının arkasında yatan sebeplerden biri olarak Motorola'nın sahip olduğu patentlerin gösterildiğini de hatırlatalım.

Şu ana kadar resmi olarak doğrulanmayan habere göre Lenovo, Motorola'nın akıllı telefon ve tabletler içn olan 10 binin üzerindeki patentini de satın almayla beraber bünyesine geçirmiş oldu.

Geçmişte BlackBerry için de teklifte bulunan Uzakdoğu merkezli Lenovo açısından konuya bakacak olursak; 2 sene önce 12,5 milyar dolara satın alınan, bünyesinde binlerce patent ve önemli bir bilgi birikimi bulunduran Motorola'yı 3 milyar dolara satın almak mantıklı bir büyüme hamlesi olarak değerlendirilebilir. Google ise kendisi için kritik olan patentleri tutup Motorola'yı gözden çıkarmışa ve en azından donanım dünyasının mobil ayağından bir nebze de olsa çekilmişe benziyor.

Henüz ne Google, ne Motorola ne de Lenovo tarafından doğrulanan haber hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Satın alma haberi Google'ın resmi blog'undan yaptığı açıklama ile resmileşmiş oldu. Bizzat Larry Page tarafından yapılan açıklamada; Google'ın Motorola ile olan işbirliğinden memnun olduğu ancak pazardaki yoğun rekabet şartlarından dolayı böyle bir karar gidildiğine yer veriliyor. Larry Page ayrıca açıklamada; Motorola ekibinin ve genel olarak şirketin Lenovo ile büyük işler başarabilecek potansiyelde olduğunu da değiniyor.

Bu arada satın alma ile ilgili resmi açıklama gelse de sürecin hukiki olarak devam ettiğini ve devletler nezdinde onay çıkmasının biraz daha zaman alacağını da ekleyelim.

motorola-lenovo-resmi-aciklama

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.