Bir kişi istediği otomobili bulmak için ortalama 527 ilan inceliyor [İnfografik ]

Bir kişi istediği otomobili bulmak için ortalama 527 ilan inceliyor [İnfografik ]

yazi-logooTürkiye'nin en büyük otomobil seri ilan servislerinden biri olan Tasit.com''Türkiye'nin 2013 online 2. el otomobil haritası'' başlığıyla yayınladığı infografik ile kullanıcıların bir otomobil ararken yaşadıkları süreci anlatan ve kişilerin otomobil ararken gösterdikleri eğilimlerini aktardı.

Son olarak Aslanoba Capital'dan 2 milyon dolar yatırım alan şirket, yatırımın ardından işbirliği çalışmalarını hızlandırmıştı.

İnfografikte ilk dikkat çeken bilgi otomobil satın almaya karar veren bir kişinin istediği aracı ortalama 8 haftada buluyor olması. 8 haftalık bu süreçte 1 kişinin günde ortalama ilan inceleme süresi 28 dakika, istediği otomobili bulmak için incelediği ilan sayısı ortalama 527 ve ilan ararken iletişime geçtiği kişi sayısı ortalama 39 kişi olarak yer alan bilgi infografikte en dikkat çekici veri olduğunu söyleyebiliriz.

01_Hayaldeki Oto Dogru Tam Gaz

Bir kişinin istediği aracı bulması ortalama 8 hafta sürerken bu süreçte ilk başta aklındaki fiyat ile son hafta satın aldığı aracın fiyatı arasında fark da olduğu tasit.com'un aktardığı bilgiler arasında. Kullanıcılar 8 haftanın sonunda ilk başta akıllarındaki fiyattan ortalama %23 daha pahalı bir araç satın alıyorlar. Örnek vermemiz gerekirse bir kullanıcının 1. hafta düşündüğü fiyat 20.000 TL iken 8. hafta sonunda satın aldığı aracın fiyatı 24.600 TL  olarak gerçekleşiyor.

Tasit.com'un paylaştığı bir diğer önemli bilgi internetten araç arayanların sayısının 2013 yılında %50 arttığı ve mobil trafiğin 3 kat arttığı. Aynı şekilde Facebook üzerinden ilan arayanların sayısı da %87 artış göstermiş. Tüm bunlara ek olarak 2013 yılında tasit.com üzerinden 850 bin otomobil satışa sunulmuş.

Kullanıcıların otomobil ararken öncelikli olarak kriterlerinin de paylaşıldığı infografikte: Kullanıcıların %57 ile ilk kriteri fiyat, ardından %43 ile kasa tipi gelirken üçüncü kriterleri %31 yakıt türü olarak belirtilmiş. İlk üç kriter bunlardan oluşurken %29 yakıt tüketimi, %27 marka, %14 model ve %7 ile renk kriterleri geliyor. Erkeklerin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte spor otomobil tercihinden geniş, lüks ve uygun fiyatlı otomobil tercihine doğru ilerledikleri kadınların ise yaşları ilerledikçe otomobil satın alma bütçelerinin arttığı buna ek olarak renk kriterinin erkeklere göre daha fazla öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Fotoğraflı ilanların diğerlerine göre 3,5 kat daha fazla görüntülendiğini buna ek olarak tasit.com'da bir ilana ortalama 8 fotoğraf eklendiğini ve fotoğrafsız ilanların fotoğraflı ilanlara göre yayında kalma süresinin 4 kat daha uzun olduğu aktarılan bir diğer önemli bilgi. Tasit.com'un hazırladığı infografiğin tamamına aşağıdan ulaşabilirisiniz.

Infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.