Steve Jobs'un 30 yıl önceki ilk Macintosh sunumu [Video]

Steve Jobs'un 30 yıl önceki ilk Macintosh sunumu [Video]

Apple'ın efsanevi kurucusu Steve Jobs'un en çok hatırlanan noktalarından birisi de kendi yaptığı ürün sunumları olmuştur. Şirket etkinliklerinde elindeki kağıttan açılış konuşması yapıp yerine oturan yöneticilerin aksine farklılığını gösteren Steve Jobs'un ilk sunumu olan Macintosh'un videosunu Time paylaştı.

Steve Jobs, Macintosh'u tanıtmak için 24 Ocak 1984'de şirket ortaklarına sunum yaptıktan sonra halka açık ilk sunumunu bir gün sonra Boston Computer Society'de gerçekleştirmiş. Daha önce yayınlanmayan Time'ın keşfettiği 90 dakikalık video Steve Jobs'un sunuma verdiği önemin üzerine detayları da taşıyor.

Siyah tişört ve kot pantolonla hafızalar kazınan Steve Jobs ilk sunumunu takım elbise ve kravatla yapmış. Yaptığı ürüne inanan ve dünyayı nasıl değiştireceğini açıklarken verdiği örnek telefon oluyor. Örnekte telefonun hayatı nasıl değiştirdiğini anlatan Steve Jobs geleceklerden habersiz 23 yıl sonra ilk iPhone'a uzanan yolculukta artık akıllı telefonların hayatımızı nasıl değiştirdiği konusunda örneklerin verileceğinin temelini meydana getiriyor.

Rakibi IBM üzerinden konuşmaya başlayan ve tarihsel gelişimle anlatan Steve Jobs'un videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.