NBA'in dijital dönüşüm şampiyonu: Sacramento Kings

NBA'in dijital dönüşüm şampiyonu: Sacramento Kings

Spor pazarlama da son zamanlarda oldukça değerli bir alan. Ülkemizde spor kulüplerinden daha çok futbol tarafında aksiyonlar görsek de, NBA'de bazı takımlar pazarlamaya, daha doğrusu yeni nesil dijital pazarlamaya verdikleri önemle öne çıkıyorlar.

En önemli örneklerden birisi de Sacremento Kings oldu. Kişisel olarak Sacramento Kings'i, NBA'in dijital şampiyonu seçtim. Çünkü, 1985 yılında Sacremonto merkezli kurulan takımın "Kings New Media Team" adlı bir yeni medya ekibi var, maç esnasında Google Glass ile yayın yapıyorlar ve Bitcoin ile ödeme kabul ediyorlar!

İlk olarak Sacramento Kings'in inovasyona önem vermesi onları bir hayli ön plana çıkartıyor. Özellikle son zamanlarda çıkan haberler, Sacramento Kings'e yenilikçi yakıştırmalarda bulunulmasını sağlıyor. Bu da takımın pazarlama anlamında destek görmesini sağlıyor.

Sacramento Kings, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama ile, artık maç biletlerini ve mağazasındaki lisanslı ürünlerin satışında Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağını duyurdu. Burada Bitcoin ile ödeme girişimi BitPay ile bir iş ortaklığına giden Sacramento Kings'in perakende mağazalarında şu anda Bitcoin ile ödeme kabul ediliyor, online mağazada ise 1 Mart'tan itibaren sanal para birimi kabul edilmeye başlanacak.

Sacramento Kings'in yaptığı şeyler bununla da sınırlı değil. Sacramento Kings, dünyada ilk kez Google Glass'ı kullanarak bir maçta canlı yayın üzerinden ve basketbolcuların gözünden maçı kaydetti. Sacramento Kings ve Indiana Pacers arasında oynanan mücade,  basketbolcuların giydiği Google Glass'lara aracılığıyla canlı yayınlandı. CrowdOptic ve Google Glass ile yapılan iş birliği ile, Sacramento Kings de YouTube sayfasında maçtan önce hemen aşağıda izleyebileceğiniz "Kings Go Glass" adlı bir video yayınlamıştı. Sacramento Kings, maçı 116-111 kaybetmiş olsa da, dijitalin kazananı Sacramento oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.