Ford araç sürüşünü otomatize edecek araştırma için çalışıyor

Ford, Stanford ve MIT gibi iki bilindik eğitim kurumu ile birlikte, araç sürüşünü otomatize eden bir sistem için araştırmalarına başladı.
Ford araç sürüşünü otomatize edecek araştırma için çalışıyor

fordFord, Stanford ve MIT gibi iki bilindik eğitim kurumu ile birlikte, araç sürüşünü otomatize eden bir sistem için araştırmalarına başladı.

Ford Fusion model hybrid aracın, kazaları büyük oranda azaltması beklenen bu yeni özelliği oldukça ilginç. Sürücüsüz ve otomatize edilmiş sürüş desteğinin en önemli uzun vadeli amacı ise trafikte güvenliği sağlamak ve sürüş deneyimini çok daha iyi bir hale getirmek. Kısacası sürücüsüz araç konusunda çalışan tek firma Google değil.

Ford'un Massachusetts Institute of Technology ve Stanford Üniversiteleri ile yaptığı araştırma, muhtemelen diğer otomotiv üreticilerine de yansıyacak ve onlar da otomatize edilmiş araçların peşine düşecek.

Aslına bakarsanız, bu teknoloji üstünde çalışan markalar da ufaktan yer almaya başladı. Kameralarla yolu izleyen, yoldaki çukurlara göre araç süspansiyonunu ayarlayan araçlar, yolun dört bir yanını izleyerek, gelen diğer nesneleri (bir başka araç ya da yola atlayan hayvan) tespit ederek, araç kendisini otomatize ettiğinde ona uygun özel aksiyon alması. Yani bir kaza durumunu önceden sezen sistemler, bir anda direksiyonu devralıyor ve sizi potansiyel tehlikeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Ford'un şirket olarak buna desteğinin büyük olduğunu görebiliyoruz. Ford'un yenilikler ve inovasyondan sorumlu küresel bşakanı Greg Stevens, sağduyusu araçlar üretmek olduğunu belirtiyor. Bu teknolojiler sayesinde ileride insani hata bulunan trafik kazaları da minumuma inecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.