Google Glass ile oyun deneyimi nasıl olacak? [Video]

Google Glass ile oyun deneyimi nasıl olacak? [Video]

Google Glass için hazırlanan uygulamaların adını daha sık duymaya oldukça alıştık. Google Glass'a uygulama hazırlamak için geliştiriciler çalışıyor ve ortaya çok iyi işler de çıkıyor.

Google Glass her ne kadar hala bir prototip olsa da, piyasaya çıktığında kullanıcılarına ne gibi özellikler sunacağı aşağı yukarı belli, her gün sayıları artıyor ve gün geçtikçe daha da belirginleşiyor. Son olarak da Glass'ın eğlence ve oyun özellikleri ortaya çıktı. Google Developers sayfasında yer alan yeni içerikle, Glass için geliştirilen bazı oyun örnekleri yer aldı.

Glass için hazırlanan 5 örnek oyun, aslında geliştiricilere ilham olması açısından paylaşılmış ve oyunlar Google Glass'a indirilebiliyor. Aynı sayfada, Google Glass'ın SDK'sı da paylaşıyor ve geliştiricilere Glass ile oyun geliştirilebileceği de belirtiliyor.

Google Glass için ilk defa geliştirilen 5 oyunun ismi şöyle; TennisBalance, Clay ShooterMatcher ve Shape Splitter. Her ne kadar bunlar çok basit oyunlar olsa da, geliştiriciler Google Glass ile birlikte daha kalite oyunlar yapabilirler. Şimdilik bu basit örnekler, ileride Google Glass ile çok daha önemli bir oyun deneyemi yaşatacaktır.

Tabii beklentim sadece bağımsız Google Glass oyunları geliştirilmesi değil, muhtemelen konsollar da Google Glass için uygulama geliştirecekler ve oyuna bağlı olarak bu uygulamalar da kullanılabilecek. Burada aklıma gelen ilk örnek, Assasin's Creed IV: Black Flag oynarken her daim yanımda oyunun iPhone'daki uygulamasının açık olması oldu. Belki yakın zamanda konsolda oyun oynarken, Google Glass'ı da gözümüze takmak zorunda hissedebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.