Reputation.com kurucusu Michael Fertik ile PRISM'i konuştuk

michael-fertik-reputationHaziran ayında  ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (National Security Agency, NSA) Google, Facebook gibi teknoloji devlerinin bilgilerini de tek bir kaynakta topladığı iddialarını sizinle paylaşmıştık.

Online itibar yönetim servisi olan Reputation.com'un kurucu Michael Fertik DLD'14'te PRISM ve gizlilik odağında yaptığı konuşmanın ardından Webrazzi TV'ye konuşarak girişimiyle birlikte Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Fertik, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın PRISM'le kendi vatandaşlarının dışında ki insanları takip ettiğini belirtiyor. Kendi kurduğu girişimi ön planda tutan Fertik online itibar yönetiminin önemine dikkat çekiyor. Konuşmasında belirttiği önemli konulardan birisi kişinin demoktratik olarak görüşünü internette belirtmesine karşın bir başka kişininde o görüşe internetten ulaşabileceğini paylaşıyor. Gizlilik ve online itibar yönetiminin özellikle küçük veya büyük şirketler için önemli olduğunu belirtirken Türkiye'nin büyüyen ekonomisine dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.