Turkcell Seyahat ve Bavul.com rakamlarıyla 2013 seyahat alışkanlıkları [infografik]

Turkcell Seyahat ve Bavul.com rakamlarıyla 2013 seyahat alışkanlıkları [infografik]

Geçtiğimiz yıla ait değerlendirmelerin yer aldığı infografiklerden bir yenisini de Turkcell Seyahat ve Bavul.com paylaştı. 2013 değerlendirmesinde yurt dışında en çok ziyaret edilen ilk 3 şehirden, sadık müşteri oranına ve mobil üzerinden gelen aramalara kadar detayların yer alıyor.

Online seyahat sektörüne dair önemli rakamların yer aldığı infografikte dikkat çeken rakamların başında Turkcell Seyahat ve Bavul.com mobil uygulamalarının toplamda yaklaşık 785 bin kez indirilmiş olması. Turkcell’li gezginler geçtiğimiz yıl 65 milyon kilometreden fazla yol katederek dünyayı 1790 kez turlamış.

Son dakika bilet alanların oranını yüzde 54 olarak belirten Turkcell, online uçak bileti alınabilen ve otel rezervasyonu yapılabilen Bavul.com’da bilet satışlarının yüzde 65’i web, yüzde 35’i ise mobil üzerinden gerçekleştiğini paylaşıyor. Kullanıcıların seyahatlerinde tercih ettiği bölgelerse yurt dışında en çok Barselona, yurt içinde ise İstanbul olarak açıklanmış. 

Bavul.com aracılığıyla seyahate çıkanların ortalama kalma süreleri yurt içinde 5, yurt dışında 16 gün olarak belirtilirken kullanıcıların seyahet noktaları yurt içinde İstanbul'un haricinde Ankara ve İzmir, yurt dışındaysa Barselona, New York ve Dusseldorf olarak açıklanmış. Geçtiğimiz yıl ise listenin ilk üçünde Amsterdam, Londra ve Paris'in olduğunu belirten Turkcell yurt dışında ilginin değiştiğini de paylaşmış.

Erkek kullanıcı oranının yüzde 80’le hakim olduğu belirtilen platformda müşteri yaş ortalaması 26 olarak açıklanmış. Müşteriler, seyahatleri için en çok Pazartesi günleri bilet almayı tercih ederken hafta boyunca en çok bilet alınan saatler öğlen 12:00 ile 14:00 arası. Sadık müşterilerine dair de açıklama da bulunan Bavul.com iki kez ve daha fazla bilet alanların oranını yüzde 66 olarak belirtmiş.

turkcell-seyahat-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.