Türkiye'nin ilk Big Data Hackathon'u 21-23 Şubat'ta Ankara'da düzenleniyor

Türkiye'nin ilk Big Data Hackathon'u 21-23 Şubat'ta Ankara'da düzenleniyor

Ülkemizde son zamanlarda sayısı hızla artan Hackathon etkinliklerine bir yenisi de Ankara'da ekleniyor. Big Data -yani büyük veri- üzerine odaklanan T2 Big Data Hackathon adındaki etkinlik 21-23 Şubat tarihlerinde Bilkent Cyberpark Vakıf Binası, Çankaya/Ankara'da düzenlenecek.

T2 Big Data Hackathon'a üniversitelerin mühendislik, girişimcilik, işletme ve tasarım gibi bölümlerinden öğrencilerin katılması bekleniyor. Organizasyon ekibine göre etkinliğin öncelikli amacı; üniversite öğrencilerinin büyük veri ve bu veriyi kullanarak geliştirebilecekleri fikirleri ortaya çıkarabilmek.

T2 Big Data Hackathon içerisinde iki farklı yarışma düzenlenecek: kod yarışması ve proje yarışması. Kod yarışmasında öğrencilerin bireysel olarak güncel büyük veri problemlerini çözmeleri bekleniyor, yarışma sonunda dereceye giren ilk 3 katılımcıyı MacBook Pro, MacBook Air ve iPad bekliyor.

Etkinlik içerisinde düzenlenecek diğer yarışma ise proje yarışması. Katılımcıların gruplar halinde yarışacağı proje yarışmasında proje fikirlerini değerlendirecek olan juri üyelerinin ilk 3'e taşıyacağı gruplar 1500, 1000 ve 500 dolar nakit para ödülü kazanıyor.

İçerisinde çeşitli eğitim ve networking seansları da barındıran etkinlik Cuma günü başlayıp Pazar günü sona erecek. Etkinliiğin bir diğer özelliğiyse dereceye giren proje fikirlerinin GBA tarafından yatırım yapmak adına değerlendirilmeye alınacak olması. Kuşkusuz bu da katılımcıları ayrı bir motivasyon katacaktır. Etkinliğe katılmak içinse Eventbrite sayfası üzerinden kaydınızı gerçekleştirmeniz gerekiyor.

t2-big-data-hackatgon-poster

Sponsor, juri üyeleri ve mentörler arasında dikkat çekici isimler var

Etkinliğin sponsorları, juri üyeleri ve mentörleri arasında çok sayıda tanıdık isim bulunuyor. Sponsorlar arasında -ana sponsor olarak- T2 Yazılım, GBA, Solveka ve AWS gibi isimler yer alırken juri üyesi olarak Canan Çakmakcı, Mustafa Sakalsız ve Alemşah Öztürk dikkat çekiyor. T2 Big Data Hackathon'un tüm sponsorları, juri üyeleri ve mentörlerini etkinlik sayfasından inceleyebilirsiniz.

Hackathon'un Twitter'da @T2Hackathon adresinden takip edebilirsiniz. Bir kez daha hatırlatmak gerekirse etkinliiğin biletleri de Eventbrite üzerinde sizleri bekliyor. Tüm Big Data meraklısı yazılım profesyonellerini T2 Big Data Hackathon'a katılmaya davet ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.