Müzikli video paylaşım uygulaması Mindie, 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Müzikli video paylaşım uygulaması Mindie, 1.2 milyon dolar yatırım aldı

Sizlerle daha önce çok yeni kurulduğu esnada oldukça popüler bir hale gelen Mindie uygulamasını tanıtmıştık. Ashton Kutcher ve Jack Dorsey gibi isimlerin paylaştığı Mindie videoları, uygulamanın popülerliğini bir nebze olsun artırmıştı.

Mindie, arka fonlarına popüler müzikleri ekleyerek videolar çekebildiğiniz ve bunlar arkadaşlarınızla paylaşabildiğiniz bir sosyal ağ. Fransa merkezli bir girişim olan Mindie, SV Angel ve diğer yatırımcılardan toplamda 1.2 milyon dolar yatırım aldı.

Mindie'nin önemli özelliklerinden birisi, Instagram ve Vine'ın aksine kare formatta değil, videoların aynı telefon ekranında gibi orijinal hali ile yayınlıyor olması. Bunun yanı sıra, arka plana ekleyebildiğiniz müzikler de Mindie'nin en çekici özelliklerinden. iTunes API'nı kullanan Mindie, böylece müziklerin tanıtım amaçlı ön dinleme versiyonlarının videolarda kullanılmasına izin verebiliyor. Böylece lisans konusunda da problem yaşamayan Mindie, iTunes ile bağladığı için aksine müziklerin yayılımı konusunda şarkıların sahibi sanatçılara destek vermiş oluyor ve bu çok akıllıca.

MindieMindie, aldığı 1.2 milyon dolarlık yatırımla birlikte ofisini Fransa'dan San Francisco'ya taşıyacak. Bunun sebebi ise aslında Mindie'nin aradığı yatırımı Fransız yatırımcılarla görüşmesinden çıkaramaması. Öyle ki, tohum yatırımı görüşmelerinde uygulamaya ilgi gösterilmediğini anlayan girişimciler, Amerika'ya uçuyorlar ve hem New York'ta hem de San Francisco'da yatırımcı görüşmelerini yapıyorlar.

Bu arada ekibin Ever adına sahip, AppStore'da yerini dahi almamış başarısız bir girişim denemeleri de bulunuyor. Girişimcilerin girişimlerine inanması ve peşlerinden koşması gerçekten önemli. Mindie de aslında bu yolda önemli bir örnek, çünkü fail eden bir üründen, işin peşini bırakmayarak alınan milyon dolarlık bir yatırım bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.