Deloitte'un teknoloji odağında gelecek öngörüleri 2014 TMT Raporu yayınlandı

Deloitte'un teknoloji odağında gelecek öngörüleri 2014 TMT Raporu yayınlandı

deloitte-tmt-2014Deloitte, şirket ve hükümetlerin, önemli teknolojik gelişmeler çerçevesinde oluşan tartışma ve gelişmeler için almaları gereken aksiyonlara ilişkin öngörülerini bir arada topladığı raporunun 13’üncüsünü yayınladı.

Geçtiğimiz yılı ait öngörüleri sizinle paylaştığımız Deloitte'un Kanada TMT Direktörü Duncan Stewart Mart ayında Webrazzi TV'de konuğumuz olarak 2013 raporuna ait detaylı açıklamalarda bulunmuştu.

Geçilen bir yılın ardından yeni raporu yayınlayan Deloitte'un 2014'ün konuları arasında giyilebilir teknoloji, mobil cihazlar, mesajlaşma ve dijitalle değişen medya ve eğitim düzeni var. Nesnelerin interneti üzerine değer araştırmasının da yer aldığı raporda yaşam alanlarında birbirine bağlantılı 5 cihazın olacağını ve birbiriyle bağlantılı cihazların pazarının değerinin 750 milyar dolar olarak öngörüldüğü belirtiliyor.

combined-global-sales

Tabletler pazara çıktığından itibaren 4 yılın geçmemesine rağmen pazarın olgunlaşma seviyesine geldiği raporun dikkat çeken noktalarından birisi. Yaşam alanlarında 750 milyar dolarlık pazarın yarısının akıllı cihazlardan geleceği belirtilen raporda tabletlerin kısa zamanda ekran boyutu, kullanım çeşitliliği gibi geniş ürün gamına kısa zamanda ulaşmasının altı çizilmiş. Akıllı cihazların tüm yaş gruplarınca kullanılmaya başlandığı belirtilerek şu an için potansiyel pazarın 55 yaş üstü kişiler olduğu paylaşılmış.

2014'ün odağının giyilebilir teknoloji üzerine geçeceğini öngören raporda akıllı cihazların satış adet tahminleriyle birlikte beklenen pazar büyükülüğü de paylaşılan noktalar arasında yer alıyor. Akıllı gözlük, saat ve bantların 10 milyon adet satılacağını öngören raporda Deloitte bu yıl pazarın 3 milyar dolar büyüklüğünde olmasını bekliyor.

Akıllı cihazlar ve giyilebilir teknolojinin haricinde medya sektörü üzerine açıklamaların da yer aldığı raporda müzik endüstirisinin son 20 yıldır gelirlerinin azaldığı paylaşılmış. Kayıtlı müzikte gelirlerin düşmesine karşılık halka açık alanlarda yapılan müzik yayınları telifinin arttığı paylaşılarak 1 milyar dolar büyüklükten bahsedilmiş.

im-yas-grup

Yazılı mesajlaşma pazarının 100 milyar dolar olacağı öngörülen raporda mobilde anlık mesajlaşma pazarının rakamsal olarak çok görünmesine rağmen değer yaratmadığını belirtilmiş. 2 milyar dolar pazar öngürülen mobil anlık mesajlaşmanın yazılı mesajlaşmanın karşısında az değerinin olması tartışılacak görünüyor.

Dijitalle değişen eğitim üzerine de öngörülerin yer aldığı raporda açık akademilerle, ücretli online eğitimlere ait önemli bilgilerde bulunuyor. Raporla ilgilenenler buradan ulaşarak detaylı inceleyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.