2013'ün en çok tweet'lenen gazetesi: Washington Post

2013'ün en çok tweet'lenen gazetesi: Washington Post

Geçtiğimiz yıl, gazetecilik adına dijital ortama geçiş için önemli senelerden biriydi; çoğu gazete online yayınlarına daha çok emek göstermeye başladı ve çoğu da yenilendi. Bu yenilemelerin en büyük sebebi online gazeteleri daha da sosyal hale getirme ihtiyacıydı.

Pek çok yayını, artık sosyal medya üstünden takip ediyoruz ve sosyal ağlar da bu online mecralara ciddi trafik sağlama konusunda destek oluyor. Searchmetrics adlı web sitesi de bu durumdan yola çıkarak bir araştırma gerçekleştirmiş ve 2013 yılında haberleri en çok tweet'lenen gazeteleri sıralamış.

Listenin başında 2013 yılının Ağustos ayında Amazon'un patronu tarafından satın alınan The Washington Post yer aldı. Haftalık ortamalar dikkate alınarak düzenlenen sıralamanın birincisi Washington Post'un haberleri haftada ortalama 275 bin 193 defa tweet'ler aracılığıyla paylaşıldı.

Yüzbinlerden oluşan bu haftalık tweet paylaşımlarını, eriştiği kişi sayısı itibariyle milyonlarca tık, yani trafik anlamına geldiğini de belirtmemiz gerekiyor. Kısacası sosyal medya aracılığıyla paylaşılan tweet'ler, aslında mecraların gelirlerine de olumlu olarak yansıyor. En çok tweet'lenen gazeteler sıralamasını hemen aşağıdaki infografikten inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.