LinkedIn 300 milyona yakın kullanıcısından nasıl para kazanıyor? [Webrazzi PRO]

LinkedIn 300 milyona yakın kullanıcısından nasıl para kazanıyor? [Webrazzi PRO]

webrazzi-pro-logoWebrazzi PRO'da haftanın en dikkat çeken grafiğini konu aldığımız 'haftanın grafiği' dizimizde bugünkü konumuz kariyer üzerine odaklanan sosyal ağ LinkedIn.

Firmanın açıkladığı rakamlara göre platformun üye sayısı 2013'ün 3. çeyreği itibarıyla 259 milyon seviyesine ulaştı. Bu rakam bir sene önce 187 milyondu. Bu da LinkedIn'in 2012 ve 2013 yıllarının üçüncü çeyrekleri arasında kayıtlı kullanıcı sayısını yaklaşık olarak yüzde 40 arttırdığı anlamına geliyor.

LinkedIn'in toplam kullanıcı sayısı rakamına geriye dönük olarak detaylıca baktığımızdaysa 2009'un birinci çeyreğinde 37, 2010'un birinci çeyreğinde 64, 2011'in birinci çeyreğinde 102, 2012'in birinci çeyreğinde 161 ve 2013'ün birinci çeyreğinde de 218 milyon rakamlarını görüyoruz. Tüm bu rakamlar ve aşağıda detaylıca inceleyebileceğiniz grafik; 2003 yılında ABD'nin California eyaletinde kurulan ve borsaya kota olan şirketin istikrarlı büyüyüşünü gözler önüne seriyor.

linkedinin-ceyrek-bazli-olarak-kullanici

LinkedIn'in elde ettiği toplam gelirin gelir modeli bazında dağılımı da oldukça ilgi çekici.

Örneğin şirket 2013'ün üçüncü çeyreğinde 'yetenek avcılığı' üzerinden 224 milyon dolar, pazarlama çözümlerinden 88 milyon dolar ve ücretli üyelikten ise 79 milyon dolar gelir elde etmiş. Bir başka deyişle LinkedIn'in ücretli üyelikten elde ettiği gelir, toplam gelirinin yalnızca yüzde 20'si civarında. Bu arada pazarlama çözümleri başlığı reklam ve mailing gibi gelir kalemlerini, yetenek avcılığı ise LinkedIn'in insan kaynakları profesyonellerine sunduğu özel çözümleri kapsıyor.

Aşağıda detaylıca inceleyebileceğiniz grafikte dikkatleri üzerine çeken noktalardan biri de kuşkusuz LinkedIn'in 2010 yılına kadar ağırlıklı olarak ücretli üyelik modelinden para kazanırken şimdilerde gelirinin yalnızca yüzde 20'sini ücretli üyelikten elde etmesi.

linkedinin-2009-ile-2013-yillari-arasindaki

Gelelim Webrazzi PRO'ya. Webrazzi PRO'da şu an 1000'e yakın, yukarıda iki örneğini bulabileceğiniz gibi, grafik bulunuyor. Sosyal medya, pazarlama, yatırım, arama, video, ekonomi, e-ticaret, ekonomi, mobil, donanım ve arama gibi çok farklı konu başlıklarında gruplanan grafiklere Webrazzi PRO üyesi olarak dilediğiniz zaman ulaşabilir, detaylıca arama yapabilir ve ilgi alanınıza giren konuları/şirketleri özel takip mekanizmamız ile takip edebilirsiniz.

Webrazzi PRO hakkında soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] e-posta adresinde ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.