Pizza Hut, Xbox uygulaması üzerinden 1 milyon dolarlık pizza siparişi aldı

Pizza Hut, Xbox uygulaması üzerinden 1 milyon dolarlık pizza siparişi aldı

Pizza Hut, Xbox 360 için hazırladığı uygulamasını 2013 yılının Nisan ayında ilk kez hizmete açmıştı. Uygulama daha bir yılını bile doldurmadan, Pizza Hut üzerinden tam 1 milyon dolar değerinde pizza siparişi almayı başardı ve sipariş sayısını da her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Xbox 360 kullanıcılarının, konsollarını oynarken başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan konsolları üzerinden pizzalarının türünü seçerek sipariş verebilmeleri, anlaşılan oyuncularca da çok sevildi ve böylesi kısa bir sürede, Pizza Hut çok ciddi bir yemek sipariş hacmini de böylece buradan kazanmayı başardı.

Oyuncu hedef kitlesini düşünürsek, genelde genç yaşlardaki bu oyuncu kitlesinin fast food beslenme tarzını tercih ettiği ve tabii ki oyun konsollarıyla çokça vakit geçirdiğini söyleyebiliriz. Oyun oynarken verilen yemek siparişlerini de düşünürsek, Pizza Hut'ın Xbox 360 için bir uygulama hazırlama kararı kesinlikle başarılı bir stratejinin ürünü ve meydana getirdiği kazanç da çok belli.

xbox_pizza

İlk defa Polygon adlı oyun sitesinde yer alan bu haber, Pizza Hut'ın sahibi ana şirketi Yum Foods'un sözcüsü tarafından da doğrulandı. Pizza Hut'ın yetkili ağzı, Xbox 360 uygulaması üzerinden siparişlerin en çok haftasonu geldiğini ve Xbox 360 uygulaması üzerinden sipariş veren kişilerin yüzde 11'inin Pizza Hut'ın online sipariş kanallarını ilk defa kullandığını da belirtmiş. Hedef kitlenin doğru olmasının yanı sıra, Pizza Hut hiç ulaşamadığı bir kitleye de Xbox 360 uygulaması aracılığıyla ulaşmış.

İnternetten ilk pizza siparişini 1994 yılında alan ve bu ayın başında bu alandaki 20'inci yaşını kutlayan Pizza Hut, Xbox 360 uygulamasıyla ciddi verim almış gibi gözüküyor. Bundan sonraki adımlarda online yemek siparişi uygulamalarını hem akıllı TV'lerde hem de oyun konsolları uygulama mağazalarında daha sıkça göreceğiz. Açıkası bizim ülkemizde bu alanda Yemeksepeti'nden yenilikçi adımların geleceğini tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.