Google+ kullanımını arttırmak için Gmail de devreye sokuldu

Google+ kullanımını arttırmak için Gmail de devreye sokuldu

YouTube'da yorum yapmak için Google+ üyeliğini zorunlu hale getiren Google, bu yönde tepkiler aldıysa da sosyal ağının aktif kullanıcı sayısını artırmayı başarmıştı. Google+'ı öne çıkarmak ve arama motoru optimizasyonunda önemli faydalar gösteren Google'ın sosyal ağın kullanılırlığını artırmak için devreye soktuğu son koz ise Gmail.

Google bugün yaptığı duyuruda Gmail'de e-posta gönderirken, kullanıcının adresi kayıtlı olmasa bile, eğer Google+'da bağlantısı varsa e-posta atabilme özelliğini tanıttı. Google+'ın aktif kullanıldığı internet dünyasında önemi bir adım olarak nitelendirilebileceğini söylememize karşın, bu adımın Google+'ın kullanımını artırmak için atılmış olması da tepki çekebilir.

gmail-tamamlama

Görselle tanıtımı yapılan özellikte e-posta gönderiminden bir örnek verilmiş. 'Kime' bölümüne harfin girilmesiyle otomatik tamamlama devreye girerek adresi kayıtlı kullanıcıların gösterilmesine ek olarak, Google+ bağlantıları da artık yerini alıyor. Burada Google+ hesabı aracılığıyla e-posta almak istemeyenler güvenlik ayarlarına giderek 'hiç kimse' tercihi yapmaları veya belirledikleri diğer seçenekleri düzenlemeleri gerekmekte.

Gmail'in yeni tasarımıyla e-postaları ayrı kategorilerde değerlendirmeye başlamasıyla Google+ aracılığıyla gelen e-postaların Sosyal kategorisinde yer alacağı Google'ın blogunda yaptığı duyuruda dikkat çeken noktalardan birisi.

Google tüm ürünlerini tek hesap altında birleştirerek buradan önemli bir entegrasyona imza attı. Google'ın buradan elde edeceği fayda yeniledigi hizmet sartlari ile reklam gelirlerinde etkisini gösterecektir. Facebook'un tek hesapla kademeli olarak kullanıcısına içinde Social Graph arama motorunun da bulunduğu farklı özellikleri sunmasına karşılık, farklı özellikleri tek hesapta birleştirmeye çalışan Google'ın uzun vadede nasıl bir başarıya ulaşacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.