Ubit, Amazon Web Services için Advanced Consulting Partner oldu

Ubit, Amazon Web Services için Advanced Consulting Partner oldu

Günümüzde dünya genelinde en çok tercih edilen bulut bilişim çözümlerinden biri olan AWS yani Amazon Web Services, Amazon tarafından 2006 yılında hayata geçirildi. Herkesin aklına ilk olarak bir e-ticaret sitesi olarak gelen Amazon, aslında ABD'den çıkan ve teknolojiyi kullanımıyla en çok dikkat çeken şirketlerden birisi konumunda.

Bu yazıda sizlerle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kullanılan AWS'in Ubit ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyuracağız. 2004 yılından beri faaliyat göstermekte olan İstanbul merkezli Ubit; genel olarak yazılım odaklı bir teknoloji firması olmasıyla beraber eğitim-öğretim alanındaki danışmanlıkları ve projeleriyle de dikkat çekiyor.

Şirketten aldığımız bilgiye göre Ubit, kısa bir süre önce Türkiye'de ilk olarak Advanced Consulting Partner'ı oldu.

2009 yılında AWS kullanmaya başlayan şirket, şu an AWS üzerinde 50'nin üzerinde sana sunucu kullanıyor. Amazon'un Avrupa'da -Luxemburg- bulunan ofisinde çeşitli eğitimlere ve sınavlara katılan Ubit, 1 yılı aşkın süredir Amazon'un Luxemburg'da bulunan ekibi ile sıkı iletişim halindeymiş. Bu gelişmeyle beraber Ubit'in Şubat ve Mart aylarında çeşitli konferans programları -ücretsiz- düzenleyeceğini; konuya ilgi duyan yazılımcıları ve şirketleri bilgilendireceğini hemen paylaşalım.

Şu an bünyesinde AWS konusunda 5 teknik uzman, 5 adet de iş geliştirme ve pazarlama çalışanı bulunduran Ubit; bu işbirliğiyle beraber Türkiye'de AWS kullanmak isteyen veya halihazırda kullanmakta olan geliştirici ve şirketlere hem danışmanlık hem de eğitimler verecek.

amazon-web-services

Ubit ne gibi hizmetler vermeyi planlıyor?

Gelelim Ubit ile AWS'nin işbirliği sonucunda meydana gelecek değişimlere. İlk olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi üniversitelerde ve halka açık mekanlarda AWS eğitimleri verecek olan Ubit, AWS konusunda ülkemizin bilgi birikiminin gelişimine katkıda bulunacak. Bunun dışında gerek halka açık eğitimler gerekse ücretli danışmanlıklar sonucunda bilinçlenen şirketler, edindikleri bilgi birikimi ile daha düşük faturalar karşılığında AWS kullanmaya başlayabilecekler.

Ubit'te IT ekibinin başında olan Yahya Şahin'den aldığımız bilgiye göre Ubit müşterilerine geniş bir yelpazede hizmet vermeyi planlıyor. Ubit'in şirketlere sunduğu seçenekler arasında bulut bilişim noktasında tamamen sorumluluğu üzerine alarak teknik operasyonu üstlenmek ya da projenin geliştirme aşamasında teknik altyapının kurulmasına eğitimlerle yardımcı olmak gibi çok çeşitli yardımlar bulunuyor.

amazon-cloud-servers

AWS Türkiye Yöneticisi Murat Yanar'a konuyla ilgili görüşlerini sorduk

Yukarıda bahsettiğimiz işbirliği hakkında konuştuğumuz AWS Türkiye Yöneticisi Murat Yanar, 8 yıl öncesinde Türkiye'den AWS kullanmaya başlayan şirketlerin EMEA bölgesi için de ilk olduklarını paylaştı. Türkiye'de Peak Games, Yemeksepeti ve BJK Koleji gibi müşterileri olduğunu belirten Yanar; Ubit gibi şirketlerle işbirliği yaparak daha çok şirketin güvenlik, ölçeklenebilirlik ve uygun fiyat gibi konularda öne çıkan AWS'yi  kullanmaya başlayacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Murat Yanar'ın konuyla ilgili paylaştığı metnin tamamını aşağıda İngilizce olarak sizlere sunuyoruz.

“We are happy with the growth we are seeing in Turkey amongst businesses of all sizes. Turkish companies were amongst the first in EMEA to start using Amazon Web Services (AWS) cloud computing technologies when we launched nearly eight years ago. Through using the highly flexible, scalable and secure AWS infrastructure Turkish customers such as Peak Games, Yemeksepeti and Besiktas College (BJK Koleji) are lowering the cost of their IT investments. We are excited to work with Turkish partners like Ubit to help even more customers save money, speed time to market and expand their businesses using AWS. We also look forward to bringing the flexibility and scalability of AWS to Ubit’s customers in Turkey and across the EMEA region."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.