Gulyabani Games, yeni oyunu Mushboom'u yayınladı

Gulyabani Games, yeni oyunu Mushboom'u yayınladı

mushboom-logoGeçen aylarda Doğa Girişim'den tohum yatırımı aldığını aktardığımız Gulyabani Games'in yeni oyunları Mushboom bugün itibariyle oyunseverlerin beğenisine sunuldu.

Geçmişinde Girişim Fabrikası da bulunan Gulyabani Games ekibinden kısaca bahsetmemiz gerekirse Anıl Ayaz ve Reşat Dilbaz’ın kurucu ortak olarak 2 kişilik çekirdek bir kadrodan oluşan şirket Mushboom isimli oyunlarının yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştıklarını aktardılar. Unity kullanılarak geliştirilen oyun ilk olarak Google Play Store'da yayınlandı.

Oyundan kısaca bahsetmemiz gerekirse iş yaşamından sıkılan kahramanımız ofisten kaçıyor ve o andan itibaren kontrolü biz yapıyoruz yol üstündeki engelleri aşarak mantarları toplayarak güç topladığımız oyunda bizi engellemeye çalışan birçok düşmanımız var.

3

Oyunda ilk dikkatimizi çeken güzel bir 'görev' sisteminin olması. Oyun size çeşitli görevler veriyor bunlara örnek vermemiz gerekirse 'hiç ölmeden 500 metre ilerle' ya da '2 cüceyi zıplayarak öldür' gibi bununla birlikte görevleri tamamladıkça yeni görevler çıkıyor böylece oyun sizi daha fazla içine çekiyor ve oyun ömrünü uzatıyor. Görevlerin kendi içinde de bir denge olması bir başka güzel nokta, bölümlerinde güzel tasarlandığını bazı noktalarda düşünmeniz gerekebiliyor ve buda oyun içi kolaylık-zorluk derecesininde bir bütünlük sağlamış.

1

Oyunun küresel tanıtımını ise Türkiye’deki en büyük yayıncı firmalardan bir tanesi olan Mobilecraft gerçekleştirdiği ve ekibin gerek oyun yapım sürecinde gerekse yayınlandıktan sonraki süreçte çok iyi bir şekilde entegre olarak çalıştıklarını ve işbirliğinin çok iyi gittiğini aktardılar.

2

Doğa Girişim'in şirkete yatırım yapmaya devam etmek istediğini ve bununla ilgili çalışmalar olduğu aldığımız bilgiler arasında. Mushboom'un Android sürümünü buradan indirebilirsiniz gelecek ay içerisinde oyunun iOS versiyonunda yayınlanmasının planlandığını ve ekibin bunun üzerinde çalıştığını aktaralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.