App Store'un 2013 satışları 10 milyar dolara ulaştı

App Store'un 2013 satışları 10 milyar dolara ulaştı

iphone-paraAralık ayında yılın en popüler uygulamalarını paylaşan Apple bugün App Store'un satışlarının 10 milyar dolara ulaştığını paylaştı. Yıllık satışta rekor olan bu satış geliriyle birlikte mobil yazılım geliştiricilerin elde ettiği gelir de dikkat çekiyor.

Rakamlar 2013'ün nasıl mobil odağında geçtiğinin özeti olmuş. Apple'ın paylaştığı rakamlar arasında yazılım geliştiricilerinin geçmişten günümüze kadar elde ettiği gelir 15 milyar dolar olarak belirtilmiş. Dikkat çeken mobil yazılım geliştiricilerinde paylaşıldığı listede Türkiye'den isim bulunmaması üzücü. 

Aralık ayında 1 milyar dolar satış rakamına ulaşan App Store'la ilgili Apple'ın Internet Yazılım ve Servislerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, tatil dönemlerinin dudak uçuklatan bir zaman dilimi olarak tanımlayarak 2014'te daha da artacağını tahmin ettiklerini belirtiyor. 

2013'ün en başarılı uygulamları Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp ve Clumsy Ninja olarak belirtilirken gelecek vaat eden yazılım geliştiricileri ülkeleriyle birlikte paylaşılmış; Duolingo (ABD), Simogo (İsveç), Frogmind (Birleşik Krallık), Plain Vanilla Corp (İzlanda), Atypical Games (Romanya), Lemonista (Çin), BASE (Japanyo) ve Savage Interactive (Avusturalya) .

App Store ile ilgili satış rakamları haricinde paylaşılan rakamlarsa 24 farklı kategoride 1 milyondan fazla uygulama 155 ülkede kullanılıyor. iPad için 500 binden native uygulama mevcut. iOS7'yle yaşanan değişime da değinen Apple Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest'in yeni uygulamalarıyla kullanıcı deneyimini daha artırdığını belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.