Amazon abonelik modeliyle 20 milyondan fazla müşteriye ulaşıyor

Amazon abonelik modeliyle 20 milyondan fazla müşteriye ulaşıyor

Amazon PrimeYurt dışında abonelik modeliyle satış yapan Fab'ın geleceği konusunda tartışmalar sürerken dün Amazon'dan Ben Schachter 20 milyon üyeye ulaştıklarını paylaştı.

Mart ayında 10 milyon üyeye sahip olduğunu sizinle paylaştığımız Amazon Prime modeliyle 8 ayda üye sayısını ikiye katlamaya başarmış.

Amazon Prime temel olarak sık olarak alışveriş yapan kullanıcılarına sunduğu yıllık 79 dolarlık bir abonelik modeli. Müşteriler yılda bir kez 79 dolar ödeyerek, 2 gün içerisinde teslimatlarda ücretsiz kargo hizmeti ve Amazon’un TV programları ve filmlerin yer aldığı video servisinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. amazon-prime

Abonelik modelini Fab'da olduğu gibi ürün indiriminden ziyade katma değer olarak sunan Amazon'un Prime modelinin başarılı büyümesini devam ettirmesi e-ticaret sektörü için önemli noktaları barındırıyor. Dikkat çeken noktaların başında kullanıcıya satılan ürünün haricinde sağlanan hizmetin çeşitlendirilmesiyle hizmetinde fiyatlandırılabilmesinin önü açılıyor. 

Özellikle ürün satışlarında rekabetçi fiyatla kar marjları düşük olduğu herkesin malumu, sunulan çeşitli hizmetlerse katma değerin önünü açarak gelir artışına birebir yansıyor. Mart ayında Ümit Amazon Prime ile ilgili kaleme aldığı yazıda abonelik bedelinin yüzde 98'inin kar olduğunu yani Amazon'un bu servis için ödediği telif bedelleri sadece 1 dolar geri kalan 78 doların kar olduğunu paylaşmıştı.

Ülkemizde abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinde dikeye doğru yönelme söz konusu olsa da katma değer oluşturma hem müşteri deneyimini artıracak hem de şirketlere olumlu katkı sağlayacağını Amazon Prime'dan örneklememiz mümkün. E-ticaret'te 2014'te katma değerli servisleri daha fazla görmemiz umuduyla...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.