Accenture'dan giyilebilir teknolojiyi de kapsayan rapor: Digital Lifestyle

Accenture'dan giyilebilir teknolojiyi de kapsayan rapor: Digital Lifestyle

accenture-logoBu yılın ilk haftası, Las Vegas'ta devam eden (CES) Tüketici Elektroniği Fuarı'nın da etkisiyle yeni teknolojilerin çokça konuşulduğu bir hafta. Bunların başında da giyilebilir teknolojiler geliyor.

Küresel anlamda sayılı danışmanlık firmalarından Accenture'ın yeni Digital Lifestyle raporu da yeni teknolojileri es geçmemiş. Tüketicilerin gelecek 12 ayda almak istediği teknolojik ürün ve dijital servislerin ölçüldüğü anketten elde edilen sonuçlardan da yararlanılarak hazırlanan önemli tespitler barındıyor.

Dikkat çeken rakamların başında, giyilebilir teknolojiye ilgi gösteren tüketicilerin yüzde 52'lik oranı geliyor. Buradaki odak noktası kişisel sağlık takibi olarak belirtilmiş.  3D TV, 4K TV, tablet, oyun konsolunu gibi teknolojik cihazların şıklarda bulunduğu anket 6 farklı ülkede 14-55 yaş aralığında 6 bin 21 kişinin katılımıyla yapılmış.

accenture-rapor-2014

Gelecek 12 ayda tüketicilerin satın alma isteklerinde çok fonksiyonlu araçların öne çıktığı görülüyor. Akıllı telefonlar, HD TV ve tabletlerin ilk sırayı alıdığı raporda tablete olan isteğin dizüstü bilgisayaradan daha fazla olması mobilde yaşanan değişimin bir başka göstergesi.

Rapora göre her iki tüketicinden biri akıllı telefon almayı planlarken bunların yüzde 29'unu eski akıllı telefonunu yenisiyle değiştirmek isteyen, yüzde 4'ünüyse ilk kez akıllı telefon sahibi olacak olan tüketiciler oluşturuyor. Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 6 farklı ülkede yapılan ankete bölgesel olarak bakıldığındaysa 12 ay içerisinde Hindistan'da akıllı telefon almayı planlayanların oranı yüzde 80'e çıkmış. Tablette küresel ortalama yüzde 40 iken Hindistan'da yüzde 65.

accenture-digital-life-3

Tüketicilerin giyilebilir teknolojilerin cazibesine kapıldığını belirten raporda, cihazların ileri özellikleriyle bu isteği artırdığına değinilmiş. Ankete katılanlardan yüzde 40'ı akıllı gözlüklere ilgi gösterirken, yarısına yakını akıllı saatlere ilgi göstermiş. Navigasyon yüzde 61'le ilk sırayı almış. Burada sorunun sadece cihaz olarak değil mobil uygulama dahil sorulduğunu belirtelim.

Ev güvenlik sistemlerinin ikinci sırayı aldığı listede, sağlık odağında iki seçenek yüzde 50'nin üzerinde talep alarak 3.  ve 5. sıraya yerleşmiş. Buradan çıkarak özellikle giyilebilir teknolojilerin sağlık odağında ilerlemesiyle önemli bir pazarın ortaya çıkacağını söylemek mümkün.

Mobil uygulamalara olan ilgiyi kamera, navigasyon ve oyun olarak sıralayan raporla ilgilenenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.