Garmin'den giyilebilir teknoloji adımı: Vivofit

Garmin'den giyilebilir teknoloji adımı: Vivofit

garmin-vivofitNavigasyon cihazlarıyla dünyanın sayılı markaları arasında olan Garmin, giyilebilir teknolojiye adım attı. Vivofit adıyla üretmeye başladığı bileklikle Nike Fuelband ve Fitbit'e a rakip olacak olan Garmin atılan adımı, yakılan kaloriyi ve kalp atış hızını ölçüyor ve kaydediyor.

Garmin'in navigasyondan gelen tecrübesiyle kullanıcının hareketini ölçmesi yönüyle şirketin temel değeriyle Vivofit uyuşmuş olsa da Garmin'i buraya adım attıran temel sebep akıllı telefonlar. Akıllı telefonlarla daralan navigasyon pazarında farklılaşmaya giden Garmin'in Vivofit adımı başarılı olursa ilerisi için önemli bir vaka çalışması olarak kitaplarda yerini alabilir.

Her geçen gün büyüyen giyilebilir teknoloji pazarına su geçirmez özelliği ve bir yıl batarya ömrüyle adım atan şirket geliştirdiği mobil uygulamaya Garmin Connect adını vermiş.

Rakipleri gibi kişisel aktiviteleri ölçen Vivofit'in önemli bir özelliği yapılan aktiviteleri anlamlandırarak kullanıcıya yeni hedefler sunuyor. Kullanıcı hedefe ulaşınca bir üst adıma geçiyor. Sadece spor yapanlar için değil günlük hayatta da kullanılabilecek bantla günlük yürüyüşü takip ederek her gün artırmak mümkün.

25 gram ağırlında olan Vivofit akıllı cihazlarla Bluetooth üzerinden bağlantı kuruyor. 7 gün 24 saat uyku dahil tüm aktiviteyi takip eden Vivofit, 30 güne kadar bilgileri depolayabiliyor sonrasında akıllı cihazla eşitlenerek bilgiler aktarılabiliyor. 5 ayrı renkte satışa sunulan cihazın satış bölgeleri arasında şu an için Türkiye yer almıyor.

130 dolar ve  170 dolar etiketiyle satışa sunulan Vivofit'le ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler buradan ulaşabirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.