Çocukların dişlerini ne kadar fırçaladığını raporlayan akıllı diş fırçası: Kolibree

Çocukların dişlerini ne kadar fırçaladığını raporlayan akıllı diş fırçası: Kolibree

kolibree-akilli-dis-fircasi-2Nesnelerin internetiyle ilgili öngörüler arasında Cisco'nun 2020'de 37 milyar nesnenin birbirine bağlanmış olacağı tahmini dikkat çekmişti. Las Vegas'ta pazar günü başlayan 2014 Uluslararası CES fuarında yeni tanıtılan ürünlere baktığımızda bu rakama 2020'den önce ulaşılabileceği akla geliyor.

Fuarda tanıtılan ilginç ürünler arasında her bir fırça darbesini kaydedip Bluetooth üzerinden iletişim kurarak akıllı telefona kaydeden bir 'akıllı diş fırçası' bulunuyor. Kolibree adı verilen diş fırçasıyla her fırçalama eylemi kayıt altına alınırken fırçalama düzeni ve ne kadar vakit geçirildiği gibi detaylar da hesaplanıyor. Unuttuğunuz dişleri kullanıcıya hatırlatan bir diş fırçası bu aynı zamanda.

Aile kullanımına uygun olarak tasarlanan sistemle 5 ayrı kullanıcının kaydını mobil uygulamada takip etmek mümkün. Yani artık ebeveynler çocuklarının dişini fırçalayıp fırçalamadıklarını akıllı telefon üzerinden kontrol edebilecekler. Oyunlaştırmayı da kullanan Kolibree, verdiği rozetlerle işi eğlenceli kılmayı da deniyor.

Kolibree'nin şu an için fiyatı belli olmamakla birlikte 100 ile 200 dolar arasında bir etiketle Eylül ayında kullanıcıya ulaşaması bekleniyor. API ile üçüncü parti geliştiricilere açık olan Kolibree'nin hızla yaygınlaşacağını tahmin etmek zor olmayacaktır.

kolibree-akilli-dis-fircasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.