Snapchat'e büyük darbe: 4.6 milyon kullanıcının telefon numarası ve kullanıcı adı ortaya çıktı

Snapchat'e büyük darbe: 4.6 milyon kullanıcının telefon numarası ve kullanıcı adı ortaya çıktı

Snapchat'in kullanıcısı olan 4.6 milyon kişinin cep telefonu numarası ve kullanıcı adları, SnapchatDB! adlı internet sitesinde online ortamda herkese açık olarak yayınlandı.

Facebook tarafından 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddeden ve o süreçten sonra yaygınlığını artırmayı başaran Snapchat'in 4.6 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerinin ifşa edilmesi ile bazı kullanıcıları bir hayli zor durumda kalabilir.

Bildiğiniz gibi Snapchat daha önce güvenlik açığının kritik olmadığına dair açıklamalar yapmış, daha önce yapılan güvenlik uyarılarını da dikkate almamıştı. Şimdilik telefon numaraları ve kullanıcı adları sızdırılmış olsa da, Snapchat'ten iletilen fotoğrafların güvenliğinin de sorgulanmaya başlaması ihtimal dahilinde.

SnapchatDB adlı web sitesinde 4.6 milyon kullanıcının kişisel bilgileri SQL ya da CSV ortamlarında indirilebiliyor. Böylece bu formatlar içerisinde farklı numaraları ya da kullanıcı adlarını aratarak pek çok kişiyi bulabiliyorsunuz.

Screen Shot 2014-01-01 at 13.38.17

Telefon numaralarının son iki basamaklarının sansürlenmesinin sebebi ise, 4.6 milyon telefon numarasının spam olarak kullanılma ihtimalini minimize etmek olarak açıklanmış. SnapchatDB adlı web sitesi üzerinden 4.6 milyon kullanıcı bilgisini sızdıran hackerlar, aynı zamanda Bitcoin aracılığıyla da bağış topluyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.