Turkcell'in 2013 tanımı: Mobil iletişimde yeni zirvelerin yılı [İnfografik]

Turkcell'in 2013 tanımı: Mobil iletişimde yeni zirvelerin yılı [İnfografik]

Yılın son gününde 2013'e ait infografiklerden birini de Turkcell paylaştı. 'Mobil iletişimde yeni zirvelerin yılı' olarak tanımlanan 2013'ün mobil odaklı bir yıl olduğu infografikte paylaşılıyor.

Kendi müşterileri temelinde bilgiler paylaşan Turkcell'in 35 milyon müşterisi, Türkiye'deki mobil pazarı anlamak için BTK'dan sonra en geniş perspektif  demek oluyor. Müşterilerinin toplam SMS, MMS, mobil internet ve mobil uygulama kullanımlarına ilişkin veriler, iletişim ve teknoloji sektörünün 2013'te geçirdiği değişim ve dönüşümün fotoğrafı niteliği taşıyor.

Dikkat çeken rakamların yer aldığı infografikte Turkcell’lilerin internet kullanımın 3G’nin hayata geçtiği 2009 yılına göre yüzde 3832 arttığı belirtiliyor. Turkcell müşterileri 2013'te 102 milyar SMS ve 150 milyonun üzerinde MMS göndermiş.

Turkcell'de büyümeyi de gösteren infografikte artan patent başvuru sayısı, mobilin haricinde dikkat çeken noktalar arasında. Turkcell 2013 sonu itibariyle 238’si ulusal, 49’u uluslararası olmak üzere toplam patent başvuru sayısını 287’ye çıkarmış.

Genç nüfusun mobil dünyada yeri konusunda bize bilgi kaynağı olabilecek paylaşımlardan birisi de gnctrkcll. Markanın kampanyalarına toplam 1 milyon 539 bin katılım gerçekleştirilmiş. Kampanyalar arasında ilk sırayı eğlence alanında olanlar alırken, onu yeme-içme ve giyim izlemiş. Gençlerin bütün bu kampanyalardan elde ettiği faydaysa 20 milyon TL olarak belirtilmiş.

Turkcell, Mobil Ödeme Sistemi rakamlarınıda paylaştığı infografikte mobil ödemenin 10,5 milyon işlemde kullanıldığını belirtmiş. Mobil İmza ile 5 milyon defa ıslak imzaya eş değer imzalama işlemi gerçekleştirilmiş.Turkcell_infographic_cs5

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.