Eric Schmidt’ten 2014 öngörüleri ve bir itiraf [Video]

Eric Schmidt’ten 2014 öngörüleri ve bir itiraf [Video]

2013’ün sonlarına geldiğimizde pek çok kişi gözünü bir sonraki yıla çevirdi bile. Hemen herkes 2014’ün hangi fırsatlara gebe olduğunu şimdiden anlamaya, kendisi ve şirketi için planlarını yapmaya çalışıyor. Bu konuda en güvebilir kaynaklardan biri de sektörün önde gelen isimleri.

Google CEO’su Eric Schmidt’in 2014’e dair paylaştığı beklentileri de bu açıdan önemli. Katıldığı bir TV programında konuşan Schmidt, önümüzdeki yıldan bahsederken öncelikli olarak değindiği konu mobil oldu.

“Eğilimler mobilin kazanmakta olduğunu gösteriyordu ve mobil artık kazandı” diyen Schmidt bir de önemli itirafta bulundu.

Bloomberg TV’de konuşan Schmidt, herkesin akıllı telefon sahibi olacağını ve bu esnada tabletler başta olmak üzere diğer taşınabilir akıllı cihazlarda çok ciddi bir büyüme görüleceğini söyledi.

2014’ün diğer öne çıkacak konusunun big data (büyük veri) ve machine intelligence (makine zekası, yapay zeka) alanlarında olmasını beklediğini belirten Schmidt, bunun küresel çapta iş yapma şekillerini ve beraberinde tüketicilerin yaşamlarını değiştireceğinin altını çizdi.

Genetik alanının ise büyük bir potansiyel barındırmakla beraber öngörülmesi zor bir alan olduğunu söyledi. “Bu alanda neler olacağını tam anlamıyla bilemiyoruz” dese de genetik çalışmalarının şu ana kadar çaresi bulunamamış hastalıklara çözüm üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Ve Schmidt’in itirafı: “Yaptığım en büyük hata sosyal ağ fenomeninin yükselişini öngöremeyişim oldu”. Bu durumu “asla tekrarlamayacakları bir hata” olarak nitelendiren Schmidt, o sırada pek çok farklı konu üzerinde çalıştıklarını buna rağmen konuyla ilgili tüm sorumluluğu aldığını söyledi.

İşte Schmidt’in 2014 öngörülerinin yer aldığı video:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.