ABD'deki yetişkinlerin yüzde 73'ü sosyal ağları kullanıyor, yüzde 71'i ise Facebook'ta

ABD'deki yetişkinlerin yüzde 73'ü sosyal ağları kullanıyor, yüzde 71'i ise Facebook'ta

Pew Internet'in bugün açıkladığı "Social Media Update 2013" raporunda yer alan bilgilere göre, ABD'de yaşayan yetişkilerin yüzde 73'ü sosyal ağları kullanıyor.

Online popülasyonun yüzde 42'si ise birden fazla sosyal ağ kullanıyor. ABD'deki online neslin büyük çoğunluğunun Facebook'ta olması şaşırtıcı olmasa da, Facebook'un liderliği ön planda ve geçen yıla göre de artış göstermiş durumda.

Geçtiğimiz yıllara nazaran büyümesini sürdüren Facebook olsa da, Instagram'ın da ciddi bir sıçrama yaptığı göze çarpıyor. Facebook tarafından satın alınmasıyla birlikte elini güçlendiren Instagram ve ülkemizde çok da sık kullanılmayan sosyal ağ Pinterest dikkat çekici büyüme göstermiş.

Screen Shot 2013-12-30 at 20.28.55

18 yaşından büyük, 1801 katılımcı arasında yapılan araştırmaya göre Instagram kullanıcıları günlük bazda hesaplarını kontrol ediyorlar, Facebook'ta ise ciddi şekilde zaman harcanıyor. Günlük bazda en çok kontrol edilen sosyal ağlar Facebook ve Instagram. LinkedIn ve Pinterest hesapları ise genellikle haftalık ya da daha geniş zaman dilimi aralıklarında kontrol ediliyor.

Kullanıcılar genelde tek ya da iki sosyal ağ kullanıyorlar. 5 sosyal ağı da aktif olarak kullanan kişiler sadece yüzde 2'lik bir dilimi kapsıyor. Katılımcıların yüzde 36'sı ise sadece tek bir sosyal ağa bağlı ve aktif olarak onu kullanıyor, bu sosyal ağın da genelde Facebook olduğunu belirtelim.

Pew Research Center tarafından hazırlanan 16 sayfalık raporun tamamına buradan göz atabilirsiniz. Raporda aktardığımız detayların yanı sıra sosyal ağların kullanım matrisleri de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.