Tim Cook saatte 485 dolar kazanıyor

Yıl sonu yaklaşırken 2013'e ait paylaşılan rakamlar da çeşitleniyor. Bunlardan birisi de Apple CEO'su Tim Cook'un bu yıl ne kadar kazandığı hakkında.

Apple CEO'sunun 2013 geliri 1.4 milyon dolar maaşın üzerine 2.8 milyon dolar bonusla birlikte 4.2 milyon dolar olarak gerçekleşti. Saatte yaklaşık 485 dolar kazanmış olan Apple CEO'sunun gelecek yıl paketi ise 4.25 milyon dolar olarak belirlenmiş. Apple yönetimi gelecek yıl için maaş zammını  minimum tutmakla kalmıyor, Tim Cook'un bu sene performansı tutturamadığı için bonus hisse hakedişlerinde de kısıtlamaya giderek 80 binden 72 bin 877'ye düşürüyor.

Cook'un performansına ilişkin memnuniyetsizliğin en büyük sebebi, 2012 Ekim'de 700 dolar'a yaklaşan Apple'ın hisse değerinin son bir yıl içerisinde 390 dolara kadar düşmesi. Apple hisselerinin bu günlerde 560 dolar seviyesinde işlem gördüğünü belirtelim.

apple-hisse-performansKasasında 147 milyar doların üzerinde nakit ve türevleri bulunan ve dünyanın dev teknoloji şirketleri arasında başlarda yer alan Apple'ın yönetim kurulunda Al Gore, Robert Iger gibi önemli isimler bulunuyor. Yönetim kurulunun maaşlarının hisse opsiyonlarıyla birlikte 300 bin dolarla 500 bin dolar arasında olduğu belirtiliyor.

Gelecek yıl için Apple'ın 'aşık olunacak' ürünler üreteceğini Tim Cook'un çalışanlara gönderdiği postada yer aldığını sizinle paylaşmıştık. 2014 yılında Apple'daki gelişmelerle birlikte şirket performansını daha yakından inceliyor olacağız. Yönetim kurulu ve üst düzey yöneticilerinin aldığı haklar ve ücretlerle ilgilenenler detaylara buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.