Sosyal medya içeriğiyle markaların reklam yapabileceği platform: Mimiboard

Sosyal medya içeriğiyle markaların reklam yapabileceği platform: Mimiboard

Markaların sosyal medya yatırımları her geçen gün artıyor. Markaların çoğunluğunun sosyal medyaya çoktan adım attığını düşündüğümüzde şu anki yatırımların büyük bölümünün içerik üretmek için harcandığını söylememiz mümkün.

Markalar Facebook'ta ürettiği içeriği tüm beğenenlere göstermek istediğinde reklam yapmasını ve Twitter'da üretilen içeriğin zaman akışında kaybolmasıyla birlikte değerlendirdiğimizde sosyal medya içerik yatırımları sorgulanır duruma geliyor. Bu durum  SLM Digital ve Umuntu Media'ya ortak çalışmaya girmiş ve Mimiboard reklam platformunu oluşturmuşlar.

Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram'da yer alan yazılı, görsel ve anket dahil tüm içeriğin internette reklamının yapılabilmesini sağlayan platform reklam dünyasına farklı bir içerik getiriyor.

Sosyal medyada üretilen içeriğin pazarlanmasından daha da öte yapılan reklamlarda kullanıcıların Facebook hesabıyla yorum yapabilmesi yada Twitter hesabıyla retweet veya mention'ı bir başka sitede gezerken yapabilmesi Mimiboard'u reklam dünyasında farklılaştıran önemli bir özellik.

Google'ın reklamlarında etkileşimi artırmak için Google+'ı kullanmaya başladığını düşündüğümüzde Mimiboard'un farkını daha yakından tanımış oluyoruz. Etkileşimin yanı sıra markalar Mimiboard ile mention ve etiket taramasi yapabiliyorlar ve bunu display reklam olarak gösterebiliyor.

turkcell-mimiboard-akillitv Turkcell'in Facebook'ta yer alan içeriğiyle reklam örneğini yukarıda bulabileceğiniz Mimiboard'da markaların hali hazırda varolan içerikleriyle banner reklam haricinde tam bir sayfada oluşturulabiliyor. Bir çeşit mikro site olan bu sayfa sayesinde kullanıcı ana sayfadan tıklayarak mikro siteye gitmeden içerikle etkileşime girebiliyor. SocialBakers'ın Türkiye ve Afrika'nın Sahra altı bölgesinin müdürü Haluk Yalınkaya'nın girişimi olan SLM Digital ile Umuntu Media ortak olarak gelistirdiği platformun Afrika kitasi hariç küresel satışlarını SLM Digital gerçekleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.