Instagram'da en popüler markalar ayda ne kadar paylaşım yapıyor? [Webrazzi PRO]

Instagram'da en popüler markalar ayda ne kadar paylaşım yapıyor? [Webrazzi PRO]

2013 yılının son haftanın grafiği yazısı ile karşınızdayız. Bu yazıda Simply Measured tarafından hazırlanan Büyük Markalar Instagram'ı Nasıl Kullanıyor raporundan bir istatistiği sizlere aktacağız.

Her ay 200 milyona yakın farklı kişinin fotoğraf paylaştığı Instagram, özellikle yurtdışında markaların da tercihi haline geldi. Kısa bir süre önce ülkemizde henüz aktif olmasa da markalara reklam platformu da sunmaya başlayan şirketin, online pazarlama dünyasının fazlasıyla aşina olduğu Facebook'u kullanması önemli bir artı olarak değerlendirilebilir.

Şimdiden ülkemizdeki bazı markalar tarafından aktif olarak kullanılan Instagram, reklam özelliğinin Türkiye'de de açılmasının ardından kuşkusuz daha çok tercih edilecektir. Bu yazıda ise Interbrand tarafından her yıl açıklanan en popüler 100 şirketin Instagram kullanımı hakkında değerli rakamlar bulabilirsiniz.

Son 1 yılda markaların Instagram kullanımında ciddi bir artış var

Aşağıda görebileceğiniz grafiğe göre dünya üzerindeki en popüler 100 markanın Instagram'da her ay ortalama olarak kaç paylaşım yaptıkları bilgisine ulaşabilirsiniz. Grafikte ilk dikkat çeken noktalardan biriyse 2012 yılının 3. çeyreği ile 2013 yılının 3. çeyreği kıyaslandığında markaların platformu daha sık kullanması.

Simply Measured'a göre 2013 yılının üçüncü çeyreğinde markaların yüzde 18'i her ay 1 ile 10 arasında paylaşım yapıyor. En yoğun aralık ise yüzde 20 ile 11-20 arası. Ayda ortalama 21-30 paylaşım yapan markalar yüzde 18, 31-40 dilimi yüzde 3, 41-50 dilimi yüzde 2 ve ayda ortalama olarak 50'nin üzerinde paylaşım yapan markalar ise yüzde 4 seviyesinde.

dunyanin-en-populer-100-markasinin-instagram

Diğer yandan markaların yüzde 94 oranında fotoğraf paylaşımı yaptığını, video'nun yalnızca yüzde 6'da kaldığını da belirtelim. Markaların fotoğraf ya da video paylaşımı yaparken yüzde 27 oranında 1 hashtag kullandığını da ekleyelim. Hashtag kullanılmadan yapılan paylaşımların oranı ise yüzde 17. Bu arada markaların popülerlik seviyesi arttıkça paylaşımda kullanılan hashtag sayısının düştüğü de söylenebilir.

Rapora göre bir diğer dikkat çeken rakam da 2013'ün Ekim ayı itibarıyla yapılan paylaşımların yüzde 70'inde filtre kullanılmıyor. En çok kullanılan filtre ise Valencia.

Webrazzi PRO'dan da bahsetmek gerekirse; profesyoneller için bilgi merkezi konumunda olan platform, bünyesinde 1000'e yakın grafik bulunduruyor. 3 ayrı paket seçeneği bulunan Webrazzi PRO'ya üye olmak için detaylı olarak şu sayfayı inceleyebilirsiniz. Webrazzi PRO ile ilgili soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.