2013 yılında adMingle kampanyalarında ücretlendirilmiş tıklanma sayısı 450 binin üzerinde [İnfografik]

2013 yılında adMingle kampanyalarında ücretlendirilmiş tıklanma sayısı 450 binin üzerinde [İnfografik]

2013 yılının sonuna fazlasıyla yaklaştığımız şu dönemde geçen senelerden de alışık olduğumuz gibi internet şirketleri bir bir 2013 yılını değerlendirdikleri raporlarını açıklıyor. Son örnek ise Türkiye'nin lider sosyal medya reklam platformlarından biri olan adMingle'dan geldi.

2013 yılı içinde gerçekleştirdiği sosyal medya faaliyetleri üzerine detaylı rakamlar paylaşan şirket, hatırlarsanız son olarak ReklamZ ile gittiği satış ortaklığı anlaşması ile gündemimize gelmişti.

Özetle adMingle'ı markalar ile sosyal medya hesaplarıyla reklam çalışmalarına dahil olmak isteyen kullanıcıları buluşturan bir platform olarak tanımlayabiliriz. Hemen aşağıda bulabileceğiniz infografikte ise adMingle ağında bulunan yayıncıların detaylı demografik bilgileri, reklamverenlerin sektörel olarak dağılımı ve platform üzerinde gerçekleşen kampanyalara dair detaylı rakamlar gibi bilgilere ulaşmanız mümkün.

İnfografikte en dikkat çeken rakamlardan biri olarak adMingle kampanyalarına gelen tıklamaların yüzde 39'unun mobilden gerçekleşmesini örnek gösterebiliriz. En çok tıklamanın gerçekleştiği mobil platform ise yüzde 45 ile Android. Bir diğer dikkat çeken nokta ise kampanlara gelen tıklamaların yüzde 71'inin Twitter paylaşımları sonucu gerçekleşmesi. Facebook'un genel toplamdaki oranı ise 2013 yılında yüzde 24 seviyesinde kalmış.

Bu arada şirketin iki kurucu ortağı ile yaptığımız kısa söyleşi de yazının sonunda yer alıyor.

admingle-2013

2013 yılını değerlendirmesini istediğimiz adMingle CEO'su Selim Benbasat şunları aktardı: "2013 adMingle merkez ofisi için bir günde 2 ülke ziyareti yapabilecek kapasiteye ulaştığımız, çok sayıda yenilik gerçekleştirdiğimiz ve geliştirdiğimiz, toplantıdan toplantıya keyifle koşturduğumuz bir seneydi. 2013'e başlarken hedefimiz Türkiye operasyonumuzu güçlendirirken diğer ülkelerde de operasyonlarımızı başlatmaktı. 2013'ü bitirirken 5 ülkede aktif bir şekilde çalışmaya başladığımızı ve 2 yeni ülkenin tüm hazırlıklarının  tamamlandığını ama duyurusunun 2014 ilk çeyrekte yapılacağını büyük bir mutlulukla sizlerle paylaşmak isterim."

Ayrıca Benbasat, 2014 yılının 2013 yılına göre çok daha zorlu geçeceğini söyledi ve yeni yılda daha etkili kişisel reklam ağı çalışmaları, daha güçlü ve daha da detaylı istatistikler ile algoritmalar üzerine yoğunlaşacaklarını belirtti. Kurucu ortaklardan Arman Acar ise şirketin 2014 hedeflerini şu cümlelerle aktardı: "2014 yılında hedefimiz diğer ülkelerimizdeki işbirliklerimizin sayısını arttırmak ve yeni reklam modelleri yaratmak üzerine kurulu.Yaratacağımız yeni modellerin yanı sıra  farklı sosyal ağ hesaplamaları ve yerel iş ortaklıkları ile konusuna daha fazla eğilerek kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz."

NOT: İnfografikte yer alan "2013 yılında adMingle sisteminden gerçekleştirilen kampanyalarda engellenmiş ve ücretlendirilmemiş tıklanma sayısı" değeri, engellemiş ve ücretlendirilmemiş click rakamını gösterir. (Marka ve kampanya içeriği ile örtüşmeyen paylaşımlardan gelen click'ler, adMingle tarafından engelleniyor.)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.